Vershil over prothese

Author:
daniel181
Posted:
ma, 06/07/2010 - 20:54
Ik wou vragen of iemand ervaring heeft met acta in amsterdam? het punt is namelijk dat ik inderdaad mijn gebit niet goed verzorgd heb in de loop der jaren (autisme).
Nu wil men bij acta een ingewikkelde (voor mij althans) prothese aanbrengen waarbij twee tanden blijft staan in verband tandvlees krimpen omdat ik nog te jong zou zijn (ben zelf 35 yr) ook moest ik op straffen van stoppen van de behandeling goed poetsen en zou ik dus niet meer terug mogen komen bij acta (dus uitschrijving), nu ben ik goed aan het poetsen en nu breken mijn kiezen af.
voorlopig kan ik nu niet terug naar acta voor een afspraak, mij lijkt het persoonlijk het beste om een voordelige prothese te nemen.

kan ik daarbij om vragen bij acta? en als zij niet willen, wat dan?

mede speelt dat de prothese die zij voorstellen 1213 euro kost natuurlijk wordt er een gedeelte daarvan vergoed door de verzekeraar maar het resterende bedrag heb ik niet. Ook een probleem was dat de docent en de student eigenlijk oneens waren daarbij in mijn aanwezigheid over in discussie gingen, daarmee is er veel twijfel gezaaid in mijn.

Heeft iemand AUB advies?
Zwaantje

Weten ze bij de ACTA dat je een ASS hebt want dan moet e.e.a. voor jou wel des te problematischer zijn vooral als student en supervisor het ook nog eens oneens met elkaar zijn. Heb je iemand die met je meekan om voor je op te komen, een coach of zo iemand en wat is de reden dat je voorlopig niet terug kan naar de ACTA, omdat je niet goed poetst? Ga je wel naar een mondhygiëniste of heb je bij de ACTA een poetsinstructie gehad en moet je het daarmee doen. Mij lijkt het dat jij, vanwege je autisme, misschien beter iemand kan meenemen om het woord voor jou te doen en jou bijvoorbeeld te begeleiden bij de mondverzorging zodat de behandeling een succes wordt. Heb je ook gevraagd waarom men een 'ingewikkelde' prothese bij je willen plaatsen. Men wil natuurlijk het beste resultaat maar wellicht is deze betere prothese (waar ik dan van uitga dat deze 'beter' zou zijn) ook in termijnen te betalen. Kortom, laat je begeleiden door iemand om voor jouw belang op te komen als je dat zelf prettiger zou vinden want nu zie je duidelijk door de bomen het bos niet meer.
di, 06/08/2010 - 18:39 Permalink