verkeerde splint gemaakt.

Author:
marionrene
Posted:
ma, 06/28/2004 - 20:41
Ik heb niet echt een meningsverschil, maar misschien kunnen jullie me vertellen welke weg ik het best kan bewandelen. Ik ben bij de kaakchirurg geweest en de ortho vanwege kaakproblemen. Via de kaakchirurg heb ik een verwijzing terug naar de tandarts gehad, want die zou een splint moeten maken voor mij omdat ik knars en klemgedrag vertoon. Deze heb ik nu bijna 3 maanden elke nacht in. Ik kreeg alleen steeds meer pijnklachten en heb daarom de kaakchirurg nog extra benaderd o dit erbij hoorde. Deze stuurde mij voor de zekerheid door naar een arts speciale tandheelkunde, deze zou gespecialiseerd zijn in splinten enz. Hij heeft alles aangehoord, gekeken, splint bekeken, en kwam tot de conclusie dat de splint ook niet bij te slijpen is, hij is volgens hem helemaal verkeerd voor mij. Ik heb al een kaak die zowat op slot zit en met deze splint is dat s'nachts ook zo. Dus vandaar de verergering.
Hij heeft wel de naam van de tandarts gevraagd en ik heb hem nog wel gezegd dat als de tandarts niet de goede info heeft gekregen, dat hij er dan waarschijnlijk ook niets aan kan doen. Moeilijk waar nu de fout ligt.
Ik moet nu via het ziekenhuis een nieuwe splint aan laten meten, fysiotherapie en dan pas weer verder met de orthodontie die eigenlijk in september zou beginnen. Volgens deze arts krijg ik de 670 euro die dit weer zou kosten helemaal vergoed van het ziekenfonds.
Voor de splint die dus afgekeurd is heb ik ongeveer 150 euro betaald, waarvan ik 75% terug krijg, maar op jaarbasis krijg ik maar 350 euro terug. Dus dit vind ik eigenlijk weggegooid geld.
Kan ik hier de tandarts over benaderen of het ziekenfonds?
Wat zou ik kunnen doen?
de digitale tandarts

Het ziekenfonds benaderen heeft weinig zin

Het ziekenfonds beoordeelt declaraties aan de hand van de polisvoorwaarden van de verzekering en het ziekenfonds zal niet snel een waarde-oordeel uitspreken over een verrichting.

Schrijf de tandarts een brief met de gebeurtenissen, mogelijk dat jullie er samen uitkomen.

Dit soort hele complexe behandelingen gaan vaak veel verder dan alleen het maken van een splint. Een gespecialiseerde tandarts (tandarts-gnatholoog) in teamverband met o.a. een fysiotherapeut en/of psycholoog haalt vaak de gunstigste resultaten.

Succes.
ma, 06/28/2004 - 21:40 Permalink
marionrene

Bij deze soort tandarts loop ik nu ook, maar het is zo jammer dat er dan eerst een opdracht naar de gewone tandarts gedaan wordt, die dan afgekeurd wordt. En als je dan bij de kaakchirurg komt en de splint bij hebt, bekijkt deze de splint en zegt, zonder hem in je mond gezien te hebben..............mooi gedaan. Dat is zonde van de tijd, het geld, en voor mij 3 maanden weggegooid, en een hoop geld in het putje.
Ik heb dus straks ook bij 3 verschillende specialisme's allemaal gebitsafdrukken moeten laten maken, eigenlijk onzinnig vind ik.
Maar goed ik ga deze week de tandarts op de hoogte stellen, en kijken wat er mogelijk is.
Bedankt voor het antwoord zo snel.
ma, 06/28/2004 - 22:57 Permalink
marionrene

Ik heb vandaag trouwens contact gehad met de tandarts assistente, en het hele verhaal verteld. Zij vond het ook een heel vervelende situatie en vertelde dat de kaakchirurg alleen doorgegeven had een splint te maken, verder geen details. Ze zou dit allemaal doorgeven aan de tandarts en ik heb gevraagd omdat ik nu bijna 70 euro zelf betaald heb aan de splint of ze wilde overleggen of ik daar nog iets van terug kan krijgen, de rest betaalde het ziekenfonds. Ik heb afgesproken dat ze het maar eens rustig moet overleggen en dat ik volgende week terg bel.
Een heel fijn gesprek dus, want ik vind het voor hun ook heel vervelend dat dit zo loopt.
di, 06/29/2004 - 19:17 Permalink