Verkeerde diagnose, wie betaald facturen?

Author:
Michelle122
Posted:
di, 04/07/2015 - 14:09
Hallo,

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen

Ik heb al ruim 2 jaar last van mijn kies. Hiervoor ben ik vaak naar de tandarts geweest. Telkens werd er wel iets gedaan. De ene keer een wortelkanaalbehandeling, de andere keer kreeg ik antibiotica.
Het hielp steeds maar tijdelijk (maximaal een half jaar). Telkens kwam de pijn terug en moest ik weer terug naar de tandarts. Zo is het een hele tijd gegaan tot ik er genoeg van had en naar een andere tandarts ben gegaan, dit op aandringen bij de tandarts die mij hiervoor een verwijsbrief heeft meegegeven voor een specialist op het gebied van wortelkanaalbehandelingen.
Vandaag had ik de afspraak bij deze tandarts/specialist en blijkt dat ik een flinke ontsteking heb. Vandaag weer een wortelkanaalbehandeling gehad en er zijn zelfs oude wortels verwijderd.
Er is nog een vervolgafspraak gemaakt om te spoelen. Met een beetje pech moet ik ook nog naar de kaakchirurg omdat de ontsteking al zo oud is dat die gedeeltelijk in slijmvlies is overgegaan.

Mijns inziens heeft tandarts A telkens de verkeerde diagnose gesteld. Of zie ik dit verkeerd?
De afspraken, behandelingen en antibiotica kuren bij tandarts A hebben me ondertussen honderden euro’s gekost en ik moet nog maar afwachten wat er nog meer aan kosten uit gaan komen.
Kan ik hier bezwaar tegen maken? Als tandarts A meteen had gezien dat de boel zo ontstoken was dan was ik er misschien 2 jaar geleden al vanaf geweest.

Iemand enig idee wat ik hier tegen kan doen en hoe ik bezwaar moet maken?

Alvast bedankt voor het meedenken
________________________________________
zel'dovich

U moet gewoon de rekeningen betalen van de behandelingen die hebben plaatsgevonden. Of ze resultaat hebben gehad is niet van invloed. Op zich gebeurt het wel vaker dat de tandarts endodontoloog iets vindt of ziet dat de gewone tandarts niet heeft gezien of kon zien zonder microscoop. Daar is ie specialist voor. Het lijkt me wel,dat hij u wat eerder had kunnen doorsturen. En het is ook wel wat vreemd dat ie de ontsteking niet heeft opgemerkt. Antibiotica biedt nooit een definitieve oplossing in de tandheelkunde, de tandarts zou u dat hebben moeten vertellen.
di, 04/07/2015 - 20:07 Permalink