verkeerd geplaatst implantaat

Author:
lefty
Posted:
wo, 02/25/2009 - 18:19
6 maand geleden heeft een implantoloog tandarts bij mij een implantaat geplaatst. De bedoeling was dat hier een kroon op zou komen, en wel uitgevoerd door mijn eigen tandarts.
Mijn eigen tandarts had ernstig zijn twijfels over de juiste plaatsing van het implantaat: deze stond te veel linguaal en ook niet geheel centraal geplaatst. Na een bespreking met de implantoloog heeft deze dat inderdaad ook toegegeven.
Mijn eigen tandarts maakt zelf de kroon, en besteed dit dus niet uit aan een tandtechnicus. Tevens is dit een fam.gerelateerde tandarts die de kroon gratis voor mij plaatst. Hij weigerde echter een kroon op een verkeerde basis te plaatsen met het gevolg dat een mogelijk later probleem met de kroon in zijn schoenen geschoven wordt. Hij stuurde mij terug naar de implantoloog.
De implantoloog heeft ( in eerste instantie )mondelinge toezegging aan mij gedaan dat het implantaat inderdaad decentraal geplaast is en dat hij alle kosten voor een nieuwe kroon zelf zou vergoeden en zelf zou plaatsen met 10 jaar garantie.

Nu 2 maanden verder trekt de implantoloog zijn verhaal in en claimt dat er niet veel mis is met het implantaat.

Wat kan ik doen om een implantaat te laten beoordelen, en voor wie zijn de kosten indien de kroon het binnen een aantal jaar begeeft?
Wat vindt u van de gehele situatie?