vergoeding pocket meting

Author:
amien
Posted:
do, 09/16/2004 - 14:06
mijn vrouw heeft een tijdje geleden een tandvleesbehandeling ondergaan ivm steeds ontstoken en bloedend tandvlees. Behandeling is prima verlopen en resultaat is uitstekend..

Toen we de rekeningen kregen hebben we uiteindelijk alles vergoed gekregen .. halve 1 rekening. Het ging om een pocket onderzoek/meting verricht door de MH. dit was tijdens de eeste afspraak bij de MH.

de verzekering wil dit onderzoek niet vergoeden; reden:

Dit onderzoek moet door je tandarts gedaan worden, dan vergoeden we het wel; nu dit onderzoek door een MH is gebeurd vergoeden we het onderzoek niet.

Gaat om 130 euro ..

had de tandarts dit onderzoek moeten doen? of moet ik bij de verzekering zijn? welke argumenten kan ik hier tegenin brengen?

het argument dat zo'n onderzoek bij de tandarts vele malen duurder zou zijn was voor hun geen argument
de digitale tandarts

In principe kiest uzelf uw verzekeringsvorm uit. Als deze de mondhygienist niet vergoeden dan is het eigenlijk een slechte verzekering!

Een mondhygienist is over het algemeen goed in staat om een pocketstatus te maken. Mocht het een uitgebreid en complexe situatie zijn dan zal je beter naar een tandarts of tandarts-parodontoloog kunnen gaan.

Maar in de meeste gevallen kan je goed terecht bij de mondhygienist, zeker als de behandeling op verwijzing en onder controle van een tandarts plaatsvindt. Het is erg jammer dat uw verzekring dit niet wilt vergoeden. Als de mondhygienist in een tandartspraktijk werkt is het soms nog mogelijk dat de tandarts de rekening declareert, misschien kunt u dit eens vragen.

Succes.
do, 09/16/2004 - 14:16 Permalink
amien

In principe kiest uzelf uw verzekeringsvorm uit. Als deze de mondhygienist niet vergoeden dan is het eigenlijk een slechte verzekering!


dat deden ze gelukkig wel. alles keurig netjes vergoed, behalve het maken van een pocketstatus.


Een mondhygienist is over het algemeen goed in staat om een pocketstatus te maken. Mocht het een uitgebreid en complexe situatie zijn dan zal je beter naar een tandarts of tandarts-parodontoloog kunne gaan.


dat hadden we idd beter kunnen doen.



Maar in de meeste gevallen kan je goed terecht bij de mondhygienist, zeker als de behandleing op verwijzing en onder controle van een tandarts plaatsvindt. Het is erg jammer dat uw verzekring dit niet wilt vergoeden. Als de mondhygienist in een tandartspraktijk werkt is het soms nog mogelijk dat de tandarts de rekening declareert, misschien kunt u dit eens vragen.


het is idd op verwijzing van de tandarts gegaan. De MH werkt idd in een tandartspraktijk. Dat is dus een mooie tip

iemand anders nog tips?
do, 09/16/2004 - 14:23 Permalink
Lieneke

Ik vind het heeeeel vreemd. Mag ik weten welke verzekering dit is?

Is er ook een herbeoordeling gedaan (t31 of t32)? Werd deze wel vergoed?
Want eigenlijk is er geen verschil tussen de pocketstatus en de herbeoordeling, alleen dan dat het ene van te voren gebeurd en de ander naderhand.
za, 09/18/2004 - 14:13 Permalink
amien

braces .. bedankt voor de tip

de herberoordeling moet binnen kort gebeuren .. neem aan dat je de NA-controle bedoeld .. eerst ff informeren bij wie deze controle moet gebeuren..

gaat om de IZA
za, 09/18/2004 - 16:53 Permalink