Verantwoordelijkheid/kosten na complicaties verstandskiezen trekken

Author:
Complicatie
Posted:
di, 10/04/2016 - 10:22
Een aantal maanden geleden heb ik mijn verstandskiezen laten trekken. Mijn tandarts gaf aan dit zelf te kunnen en willen doen. Tijdens het trekken bleek een verstandskies er heel moeilijk uit te gaan en brak een stuk kaakbot mee af. Het trekken verliep pijnlijk en duurde lang.

Behalve dat ik erg veel pijnklachten had kwam er opeens bloed uit mijn neus een kleine week na de ingreep. Mijn tandarts heeft me toen doorverwezen naar de kaakchirug omdat hij een open verbinding vreesde tussen mond- en neusholte. Na onderzoek door de kaakchirurg constateerde deze dat dit niet het geval was. Wel schrok hij van de kwaliteit van afwerking door de tandarts. Het bot was zichtbaar, en het vlees rondom de verstandkies kon hij niet meer opnieuw hechten.
Al met al heeft het meer dan 3 maanden geduurd voordat ik mijn mond weer volledig kon openen en de pijn nagenoeg verdwenen was.

Ik heb de kosten van het verwijderen van de verstandskies betaald aan de tandarts. Deze week kreeg ik een factuur van de kaakchirurg. Mijn vraag is nu of ik deze factuur zelf moet betalen of kan verhalen op de tandarts?