van tevoren betalen

Author:
silmarien
Posted:
wo, 12/07/2005 - 14:57
ik heb een abces bij een kies zitten en wou ik dus een afspraak bij mijn tandarts maken, maar die bleek dus ziek te zijn. hij is er niet eerder weer dan volgende week.
ik heb toen een andere tandarts gebeld en de assistent vertelde me dat als ik behandeld was een bedrag tussen de €50 en €150 contant moet betalen, maar dat geld kan ik niet missen.
vervolgens heb ik een mail gestuurd naar mijn zorgverzekeraar en zij kwamen met dit voorstel:

Wellicht kunt u met de tandarts overleggen om een factuur te ontvangen en dat u na een vergoeding van Univé de nota kunt betalen.

dit was dus geen succes, ze hadden er slechte ervaringen mee.
ondertussen slik ik paracetamol alsof het snoepjes zijn.

wat moet ik nu doen?
Moon

Helaas is het inderdaad zo dat er bij andere praktijken vaak vooraf betaald moet worden. Dit omdat mensen niet in het eigen patiëntenbestand zitten en de tandartsen heel lang achter hun geld aan moesten vangen.
Ik ben bang dat er weinig aan te doen is. Misschien zou u uw eigen huisarts om sterkere pijnstillers kunnen vragen, tot uw tandarts weer beter is.

Heel veel sterkte!
wo, 12/07/2005 - 15:32 Permalink
prondel

een andere tandarts bellen, het uitspreken vooraf en ook die eerste tandarts effe bij naam noemen. Ik snap het wel, heb er eigenlij kweinig begrip voor.
NB, Unive als intermediar garant laten staan voor betaling is natuurlijk helemaal netjes. ook van de verzekering overigens
wo, 12/07/2005 - 15:35 Permalink
silmarien

mijn man heeft naar die andere tandarts gebeld en mijn tandarts is heel erg bekend bij hun en niet positief.
wat bleek nou, er zijn heel veel mensen die ook zo'n regeling hebben getroffen, maar hebben nooit betaald, ze hebben rekeningen liggen van 5 jaar terug en dan snap ik dus ook wel waarom ze eerst nee zeggen.
wat ook heel erg scheelt, is dat mijn man bij die andere tandarts zit.
morgen moet ik om 8:30 bij de tandarts zijn en daarna met de rekening naar unive. :smt003
ik ga ook gelijk vragen of ik ook overgeschreven kan worden naar hun, want van de tandarts waar ik nu nog bij zit, word ik niet goed, want 9 van de 10 keer als je een afspraak bij hem hebt, belt hij een halfuur van te voren af en is ie weer ziek, zoals gewoonlijk.
wo, 12/07/2005 - 17:32 Permalink