vage klachten

Author:
olie b.
Posted:
zo, 02/25/2007 - 12:14
sinds begin van dit jaar heb ik vage klachten. In het kort even het verloop:

1. rond 5 januari kreeg ik last van een kies waar in het verleden reeds een wortelkanaalbehandeling aan was gedaan. Na een antibioticakuur is er verder geen behandeling toegepast.

2. na ongeveer 4 weken bleef ik klachten houden: pijngevoel in die kaak, dat doortrok naar achteren en richting hoofd. Mijn tandarts deelde mede dat het NIET aan die kies kon liggen, maar hij dacht eerder dat mijn algemene weerstand niet goed was. Nadat ik nog 2 keer terugging, stuurde hij me door naar een ENDODONTOLOOG.

3. Deze stelde vast: nieuwe wortelkanaalbehandeling is niet zinvol meer gezien de staat van de kies (open bifurcatie + een sluimerende ontsteking). Wel was hij ook van mening dat het verminderde fitheidsgevoel niet te maken zou hebben met die kies.

4. Sinds een week kreeg ik weer last; slap en ellendig gevoel vooral na eten. Het fitheidsgevoel is gedaald tot 0. Dit duurt nu al de hele week vrijwel zonder ophouden. Ik ben DONDERDAG jl. bij de KNO-arts geweest om te zien of het niet aan mijn gehoor ligt. Dat bleek dus niet zo te zijn.

Plotseling echter trad er vrijdag jl. weer een aantal uren verbetering op nadat ik mijn tanden had gepoetst. Mijn vermoeden is dus dat het wel degelijk een tandheelkundig probleem is en niet zoals mijn TANDARTS +ENDODONTOLOOG beweren, dat het probleem NIET ligt bij die kies.

Mijn vermoeden werd nog eens versterkt door het feit dat ik vanmorgen mijn kies langdurig heb gepoetst en mondspoeling heb gebruikt. Ook toen nam het fitheidsgevoel weer toe. Verder is ook zeer opvallend dat wanneer ik de tand poets met een elektrische borstel en de borstel daar b.v. 30 seconden of langer tegenaan hou, het fitheidsgevoel dan weer terugkomt.

Wie weet er nog een oplossing ? Het bijkomende probleem is nl. ook dat mijn tandarts alles wegwuift (zie boven)
Lieneke

Ik kan me ook haast niet voorstellen dat je door 1 kies echt totaal niet fit voelt. Het goedvoelen na poetsen lijkt mij dan ook een placebo-effect.

Ben je al naar de huisarts geweest?
zo, 02/25/2007 - 12:36 Permalink
vV

Ik begrijp dat u niet altijd poetst met de electrische borstel?? waarom niet??

Verrder geeft u aan als u extra aandacht geeft met poetsen het beter lijkt te gaan. Dit wekt bij mij de indruk dat het poetsen in ieder geval beter/intersiever moet.

Verder geeft u niet aan hoe op het moment de algemene voeding is. Chronisch tekort aan eten van verse groenten en vers fruit hebben een behoorlijke invloed op de algemene gesteldheid, maar ook op die van het tandvlees. Als ik het zo lees lijkt het mn een tandvleesprobleem te zijn, een toegankelijke bifurcatie (=wortelsplitsing, welke normaal geheel door bot omsloten is...) wijst op forse problemen met tandvlees en kaakbot, parodontitis. En de oorzaak daarvan zou heel goed samen kunnen hangen met uw gebrek aan fitheid.
zo, 02/25/2007 - 14:43 Permalink