V21 én V60

Author:
mafri
Posted:
zo, 08/19/2007 - 13:54
Beste mensen,

Ik heb net mijn tandarts rekening binnengekregen en heb daar een vraag over voordat ik mijn tandarts ga bellen.
Hij heeft 2 amalgaamvullingen vervangen voor "witte" vullingen.
Op de rekening staat het volgende:

v50
v60
v21
v14
v60
v21
v11

Nu heb ik op diverse plaatsen op Internet gelezen dat v60 niet in combinatie met v21 gedeclareerd mag worden. Is dat nu echt zo?
Ik wil de verhouding met mijn tandarts niet verstoren en eerst wat steviger in mijn schoenen gaan voordat ik de discussie aanga. Misschien zit ik er wel helemaal naast....
Zou een tandarts of andere deskundige willen reageren?
Alvast bedankt!
Spiegeltje

Ook op dit forum is deze kwestie al een paar keer gepasseerd. Gebruik de zoekfunctie maar met V21 en V60 als trefwoord :)

Ik zou de discussie als volgt kunnen samenvatten: in beginsel is het niet juist beide tarieven te declareren voor één element maar de behandelingen die bij die tarieven horen kunnen, bij wijze van uitzondering, volgens enkele tandartsen wel op één element worden uitgevoerd. Het ligt dan in de rede dat ze ook worden opgevoerd.

Of het in jouw geval terecht is geweest valt niet te achterhalen op basis van je informatie. Als de tandarts standaard V21 en V60 opvoert is ie uiteraard niet juist bezig. Ik zou een toelichting vragen op de nota, te meer omdat het kennelijk twee elementen betreft.
zo, 08/19/2007 - 14:11 Permalink
mafri

Ik heb er nu meer over gelezen en het blijkt dat er meer tandartsen zijn die dit doen. Het is dus niet ongebruikelijk.
Ik zal mijn tandarts dan maar het voordeel van de twijfel geven en de rekening gewoon betalen.

Overigens blijf ik het vreemd vinden dat de zorgverzekeraar V60 niet vergoedt terwijl ik "volledig" verzekerd ben. Het is niet iets cosmetisch maar het lijkt mij een noodzakelijk kwaad. Of zie ik dit verkeerd?
ma, 08/20/2007 - 12:55 Permalink
mafri

Nee, Anderzorg. Is goedkoop, maar het blijkt dus wel hoe dat komt.

Toen ik de verzekering afsloot wist ik niet dat ik ooit een v60 voor m'n kiezen zou krijgen (ha ha, mooie beeldspraak).
Ik heb ze wel vergeleken met andere verzekeringsmaatschappijen. Toen kwamen ze goed uit de bus. Ze vergoeden meer (100%) tegen andere maatschappijen (75%).
Daarom ben ik bij Anderzorg gegaan, en natuurlijk ook om de prijs.

De details daar kom je later pas achter. Kan ik ook niet weten want ik weet niet wat een (tand)arts allemaal in rekening gaat brengen.
Maar goed, het gaat om 2x 14,80 euro. Dat overleef ik ook wel weer...
ma, 08/20/2007 - 13:49 Permalink
vV

Anderszorg maakt deel uit van de Menzis-keten, net als Confior overigens. Gebruiken dezelfde voorwaarden (en uitsluitingen..) Dus wat op Menzis van toepassing is, is dat ook voor die 2 andere.
ma, 08/20/2007 - 15:05 Permalink