Uitgebreid onderzoek of controle?

Author:
dribbel112
Posted:
za, 03/05/2011 - 15:25
Vorig jaar is bij mij een behandelplan gemaakt omdat ik bij een nieuwe tandarts kwam.
Behandeling voor paradontitus hoordde daar onder andere bij. Dit wordt gedaan in dezelfde praktijk dus al mijn gegevens zijn bekend.
Na verschillende behandelingen voor de paradontitus vond ik het wel eens tijd om de gaatjes te laten vullen dus een afpraak daarvoor gemaakt.
Ik kwam bij de tandarts aan en was van mening dat er een behandeling zou plaats vinden. Maar volgens de tandarts was dit eerst een gewone controle en heeft zo'n 5 minuten in mijn mond gekeken en de foto's van de afgelopen keer bekeken. Bovendien was ik een week of twee daarvoor nog voor een paradontitusbehandeling geweest dus de exacte pockets waren bekend.

Nu krijg ik opeens een rekening voor een uitgebreid onderzoek van 92,99 in plaats van een gewone controle????
Ik ben voor die 5 minuten niet van plan om 92,99 te gaan betalen dus heb ik de rekening terug gestuurd naar Famed met de mededeling dat het om een gewone controle ging van 5 minuten.
Vervolgens heb ik de rekening toch weer gekregen met de mededeling dat volgens de tandarts wel een uitgebreid onderzoek is gedaan.

Wat kan ik hier nu aan doen?? Dit is toch echt belachelijk voor 5 minuten kijken en een afspraak maken voor gaatjes vullen?
vV

code c28 denk ik, staat voor opnemen gegevens , bespreken mondsituatie, opstellen begroting/behandelplan en eventueel bepreken alternatieven en kostenopgave daarvan. Er mag verwacht worden dat er een schriftelijk verslaqg gemaakt word, op zijn minst een kostenbegroting. niet alleen bij Famed aangeven, ook bij de praktijk dat u bezwaar maakt en waarom.
Doe dit schriftelijk. famed zal uiteindelijk, als de praktijk de nota niet aanpast, doorgaan naar de kantonrechter, boeit niet zoalng u zodra het die kant op gaat gelijk aangetekend bezwaar maakt en een tegenclaim indient voor uw te maken en reeds gemaakte kosten (aangetekende brieven bv).
Bij de kantonrechter kunt u dan uw bezwaar kenbaar maken en toelichten, en het lijkt mij sterk dat dat niet gehonoreerd wordt. Echter heeft u pech (gelijk hebben betekent ook in ons landje nog niet dat je het ook krijgt..) krijgt u als nog de kosten invclusief incassokosten etc voor de broek...
za, 03/05/2011 - 15:43 Permalink
dribbel112

Heel erg bedankt voor de snelle reactie :-)

Maandag ga ik meteen een aangetekende brief sturen naar mijn tandarts met het verzoek de rekenig aan te passen.
Daarna zullen we zien wat er gebeurd, maar ik ga niet zonder slag of stoot 93 euro betalen. Ik ben zowiezo al goed voor 2000 euro per jaar aan inkomsten voor ze en dat vind ik eigenlijk wel genoeg.

Fijn weekend! :smt006
za, 03/05/2011 - 15:55 Permalink
dribbel112

Tadaaaaa....Na bijna een half jaar over en weer mailen met tandarts en famed eindelijk
bericht gekregen dat de tandarts de rekening heeft gecrediteerd en dus niet hoef te betalen.
Menzis is er uiteindelijk achteraan gegaan en nadat ik een klacht heb neergelegd bij het NMT
wist de tandarts niet hoe gauw ie de rekening moest intrekken.

Nogmaals bedankt voor het advies, wilde toch nog even melden hoe het is afgelopen :D

:smt006
do, 06/16/2011 - 15:53 Permalink