Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Twijfels over mijn tandarts | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Twijfels over mijn tandarts
Karentje
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 3 weken geleden
Geregistreerd: 05/20/2010 - 18:55
door Karentje do, 05/20/2010 - 19:18
#1

Hallo allemaal, fijn dat dit forum er is, want er zit mij een aantal jaren iets dwars over mijn tandarts.
Het is moeilijk uit te leggen, maar ik ga steeds meer vermoeden dat mijn tandarts veel in rekening brengt en zelf nauwelijks wat doet en wat ze doet of beslist er aan wilt verdienen.
Bij haar moet je zelf eerst de rekening betalen en dan kan je het bij de verzekering declareren, prima daar ben ik mee akkoord toendertijd gegaan, al is het soms best wel even slikken al die rekeningen voor te schieten.
Ze eist ook van elk van ons om het jaar een aantal foto's te maken van het gebit. Ik geef aan dat ik dat prima vind voor de kinderen maar zelf heb ik al ruim 30 jaar een prima gebit, nooit iets eraan gehad, maar toch staat ze erop.

Maar het grootste probleem vind ik het feit dat de assistente ons behandeld en nakijkt, en vervolgens komt ze even binnen lopen om even mee te kijken als de assistente bezig is en vraagt of alles goed gaat. Kassa er wordt een C11 gerekend. Hooguit 30 seconden staat ze erbij zonder zelf iets te doen.

Laatst moest mijn zoon terug komen om extra hem te leren hoe hij het beste zijn tanden moest poetsen, wat is mijn verbazing... ik moest bijna 105 euro betalen.
C11 19,47 (niet gedaan, tandarts was er niet eens bij)
M31 17,93 ( 2 tabletjes mee gekregen)
M55 46,12 (assistente heeft hem voor gedaan hoe het beste te poetsen met een gedraaid borsteltje)
M20 20,50 (fluoride behandeling)

En dit soort dingen hebben we al jaren dat ik er aan twijfel. Mijn man heeft een aantal vullingen en als ze die vervangt bijna elk jaar vallen ze er na twee weken uit, valt niet onder garantie, dit is toch echter al 6 keer gebeurd.
Meerdere bekende die haar hebben hoor ik precies hetzelfde zeggen.
Het is helaas heel moeilijk een tandarts te vinden voor een gezin.

Ben ik nou gewoon achterdochtig of gaat het zo overal tegenwoordig?