Twijfel aan oordeel van mijn tandarts over tandvlees.

Author:
Dentinha
Posted:
di, 08/19/2014 - 11:59
Hoi iedereen!
Ik ben nieuw op het forum en wilde even een vraag stellen.
Anderhalve maand geleden zag ik tussen mijn middelste kiezen aan de rechterkant een paarse vlek/verdikking van mijn tandvlees.
Ik ben hiervoor naar de tandarts gegaan, ook omdat ik een dikke bult had onderaan mijn tandvlees precies bij mijn wortel kreeg.
Hier heeft mijn tandarts toen een foto gemaakt en een stukje ijs? ( zo voelde het althans) op mijn kies gelegd. Dit deed ontzettend veel pijn en ik vloog bijna tegen het plafond aan. Hij zei dat hij op de foto kon zien dat mijn wortel geïrriteerd was? En raadde mij aan perio-aid te gebruiken, voor mijn tandvlees die hij ontstoken eruit vond zien.

Ook vertelde hij dat ik goed moest flossen etc. Dit heb ik ook gedaan en ik ben langs de mondhygienist gegaan. Die heeft mijn gebit gereinigd maar vertelde mij dat mijn gebit best wel schoon was. Ze vroeg mij daarbij wat de tandarts had gezegd en ik vertelde haar dat ik perio-aid gebruikte op zijn advies. Ze vertelde mij dat ik dat maar beter niet moest doen en dat het niet nodig was, omdat het meer voor mensen is met erge tandvlees ontsteking wat ik niet heb.

Na een week was de paarse plek nog steeds niet weg en nu begint het ook pijn te doen en als ik er flos. Het steekt ontzettend en ik voel een scherpe pijn, ook de bult onderaan mijn kies steekt heel erg als ik flos en soms voel ik de pijn opkomen en voel ik erge pijnscheuten.

Ik ben daarvoor weer naar de tandarts geweest, maar die vertelde mij dat ik gewoon moet flossen. Ik vroeg hem en de bult dan komt het door mijn tandvlees en word het dan beter? Hierop antwoordde hij ja.

Ik ben nu een week verder en het stukje tandvlees is nog steeds paarsachtig en is dik en voelt beurs aan. Ook de bult op mijn tandvlees is er nog en voel ik de steken nog.

Nu twijfel ik, is de irritatie die op de foto te zien was en de paarse stuk tandvlees die zo pijnlijk is een symptoom van een ontstoken wortel? Want voor de rest heb ik nergens anders in mijn mond hier last van.
Ik twijfel nu aan de oordeel van mijn tandarts. :(
vV

Dan kan je het beste denk ik bij een andere tandarts een second opinion vragen. Neem voor de onafhankelijkheid wel een buiten werkgebied eigen tandarts.
Een zo heftige reactie op koud is wel een wat te sterke.
Je kan ook de foto opvragen en hier plaatsen, misschien worden we dan wat wijzer, want met de info die je wel geeft kan ik eigenlijk te weinig.
di, 08/19/2014 - 12:39 Permalink
vV

Kan je gewoon een willekeurige tandarts vragen, niet elke tandarts doet het overigens. Waarom niet begrijp ik zelf ook niet, maar het is wel zo. Vraag er wel om de bevindingen op papier te zetten, vraag ook gelijk bij maken afspraak dat je dat wilt. Hoort er gewoon bij, maar ook niet elke tandarts wil dat doen. Ook hiervan weet ik niet waarom niet, maar het is wel zo. Besef wel dat de kosten ervoor meestal niet gedekt worden door een eventuele aanvullen verzekering, ik ben er minimaal een half uur mee bezig, kijken beoordelen praten, en dan achteraf nog tijd erbij achter bureau voor zwart op wit zetten dus ik reken geen enkele C13 ervoor maar een C28. Foto opvragen is handig, hoeft er geen nieuwe gemaakt.
di, 08/19/2014 - 15:46 Permalink