Twee drievlaksrestauraties op 1 voortand in 1 behandeling?

Author:
feetje
Posted:
zo, 01/17/2010 - 10:26
Hallo in heb een vraag over een factuur....heb hier al een en ander bekeken, maar kon niet vinden wat ik zocht.

Mijn zoon heeft een ( flink) stuk aan zijn voortand moeten laten zetten ( afgebroken tgv val). Op de factuur staat nu 2 x V 13 drievaksrestauratie.

Is dit mogelijk? Twee drievlaksrestauraties op 1 voortand?

Wie kan mij antwoord geven?

Bedankt en groeten van Feetje
feetje

Toevallig net een tandarts ass gesproken die zegt dat het wel kan. Ik dacht zelf meer aan het antwoord van de moderator.... niet de juiste code, maar wel heel veel werk.

Tja....de rekening wordt " gewoon" vergoed natuurlijk...

Volgens de assistente die ik heb gesproken trek je in deze gevallen als patient altijd aan het kortste eindje....het KAN wel zo zijn, 2x V13, dan wordt het een welles nietes spelletje over codes..... :roll:
zo, 01/17/2010 - 14:40 Permalink
Spiegeltje

2x V13 op één element strookt m.i. niet met de systematiek van het tarievenstelsel. Aan de andere kant staat ook niet expliciet aangegeven dat het niet mag en tandartsen maken daar dan met graagte gebruik van. U zou nog eens telefonisch informatie kunnen inwinnen bij het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP, tel: 0900 20 25 012, € 0,15 per minuut). Dat is wel niet onafhankelijk (onderdeel beroepsvereniging NMT) maar je weet nooit.

Er is ook nog een Permanente tarieven begeleidingscommissie (PTBC) maar die heeft hier nog geen uitspraak over gedaan zover ik weet.
zo, 01/17/2010 - 15:48 Permalink
vV

het topic wat Spiegeltje aanhaalt ging niet over iets vergelijkbaars naar mijn mening. Dit geval heb ik (ook) niet gezien, maar ik heb er (ook) wel een mening over:

Bij een vervelende breuk kan het best heel goed zijn dat er sprake kan/moet zijn van 2x hoekopbouw. Ik neem aan dat de tandarts heel erg zijn best gedaan heeft erop, kan zijn dat ie het hele procede daadwerkelijk 2x heeft moeten doorlopen om wat weg is aan te vullen, dat vraagsteller op zich tevreden is over het eindresultaat. En dat als het op deze manier te redden is het de goedkoopste manier is (al moet op termijn wellicht alsnog een kroon erop, maar dan is ie voorlopig netjes hersteld..)

Waarom de PTBC hier ineens aan te pas moet komen begrijp ik niet zo. dat die er geen uitspraak over gedaan hebben is wellicht omdat het gewoon legitiem is. Daarnaast doet die commissie wel vaker uitspraken die naar mijn mening nergens op slaan, zoals geen sealing mogen declareren wanneer dezelfde kies ook een vulling krijgt.. Onzin natuurlijk, want je heb aan die sealing echt niet minder werk omdat ie vulling in een ander stuk kies komt...Idem over de onderlaag/indirecte pulpaoverkapping. Die uitspraken zijn er alleen maar omdat de omschrijvingen van de tarievenlijst niet meer van deze tijd zijn en geen rekening houden met de huidige materialen en behandelmethodes, en de collegae die die uitspraken bedenken blijkbaar weinig hebben met modernere techniek (waarmee die instantie eigenlijk net zo overbodig is als de NZA: doen alleen maar onzindingen om hun eigen plekje veilig te stellen). Wat dat betreft is het jammer dat die vrije tarieven zeer waarschijnlijk geen doorgang vinden, dan waren we in 1x van dit soort discussies verlost. Maar goed als dat geen doorgang vindt zal de NZA net zoveel zo niet meer tijd (en dus geld) kwijt zijn aan de aanvragen die gaan komen voor bijstelling van de tarieven lijst naar de moderne tijd en technieken, en ruimte te geven voor innovaties en ontwikkeling in de techniek..
zo, 01/17/2010 - 16:08 Permalink
feetje

Tja,

ik ben idd wel heel tevreden over het eindresultaat en over de tandarts die we hebben.

Het viel mij gewoon op en vroeg me af hoe het zat. Het is niet de bedoeling om de onderste steen boven te halen als een ontevreden klant, dan zou het een andere zaak zijn.....

Ik neem aan dat ook de CZ zijn werk doet wat betreft declaraties en niet zomaar klakkeloos vergoed.

Het eindresultaat mag er zijn, zorgvuldig aangebracht ( veel werk gehad ook) voor nu en idd komt er tzt een mooie kroon op!

In ieder geval heel hartelijk bedankt voor de antwoorden. Het KAN dus wel, maar is mogelijk niet helemaal juist en door 2x V 13 te declareren houdt de tandarts er iets meer aan over........hier hou ik het op!

Groetjes Feetje
zo, 01/17/2010 - 19:16 Permalink
Spiegeltje

Verzekeraars reageren meestal niet op foutieve declaraties zolang er geen directe strijd is met hun voorwaarden, excessen uitgezonderd.
Kost ze meer dan het oplevert. Geen reactie wil niet zeggen dat daarom ook goed is gedeclareerd.

Ik ben het wel met feetje eens dat je niet altijd het onderste uit de kan hoeft te halen. Zeker niet als het eindresultaat goed is en je de verhouding met de tandarts niet op het spel wil zetten. En het gaat maar om een paar tientjes.
zo, 01/17/2010 - 20:44 Permalink
vV

Het KAN dus wel, maar is mogelijk niet helemaal juist en door 2x V 13 te declareren houdt de tandarts er iets meer aan over........hier hou ik het op!
het kan inderdaad, en zeer waarschijnlijk is het ook nog eens juist gedeclareerd hoor.
(kan wel alles negatief gaan benaderen...schiet niet erg op. een tandarts die erg zijn best doet en ook nog eens mooi werk levert mag daar ook best voor beloond worden toch?)
ma, 01/18/2010 - 08:16 Permalink