Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Traject Prothese | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Traject Prothese
Dipkip
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 08/13/2009 - 10:08
door Dipkip ma, 09/07/2009 - 13:05
#1

Beste mensen,

Zoals jullie bij een ander onderwerp van mij hebben kunnen lezen is het aanmeten van mijn prothese niet helemaal vlekkeloos verlopen. Maar toch verschil ik met de tandarts van mening of in ieder geval denk ik na het doorspitten van het forum er iets anders over.

Het is duidelijk dat mijn prothese niet juist past, aangezien deze is gemaakt op basis van afdrukken van toen ik nog tanden had. Ik heb dit besproken met mijn tandarts en de tandarts laat nu een andere onderprothese (OP) maken. Verder zal de bovenprothese (BP) aangepast worden. Ondanks dat ik van mening ben dat ik een immediaatprothese heb, blijft de tandarts zeggen dat dit het defintieve gebit is.

Dus mijn vragen zijn:

- Is het niet zo dat er na 6-9 maanden een volledig nieuw gebit gemaakt word of word je "eerste" gebit aangepast?

- Als er een nieuw gebit gemaakt word na 6-9 maanden, moet ik dan bij tandarts zijn of kan ik direct naar een andere tandarts of protheticus?

- Zijn er nog kosten aan een "tweede" pothese verbonden of behoort dit to het normale traject en valt die onder de ziektenkosten?

- Moet ik mijn ziektenkostenverzekering voor toestemming vragen als ereen zogenaamde "tweede" prothese gemaakt word.

gr. Dipkip