tip inschakelen????

Author:
lisa37
Posted:
za, 12/06/2008 - 13:52
Ik heb van mijn tandarts waar ik momenteel onder behandeling ben het advies gekregen om het tip in te schakelen .
ik ben sinds een maand of 3 onder behandeling bij een tandheelkundig centrum omdat ik naar mijn oude tandarts niet meer terug durf ivm angst.......en vooral nadat nu blijkt niet goed plaatsen van kronen en bruggen .
ik heb nl 4 jaar terug 2 bruggen gekregen (oude tandarts)met elk 4 kronen en een etsbrug met 5 kronen . de ene brug moest eruit (bij tandheelkundig centrum)vanwege kies die eronder wegrotte , 1 brug zit los en de andere brug is afgelopen woensdag spontaan afgebroken met mijn eigen afgeslepen tanden die eronder zitten erbij . nu heb ik dus voor in de mond maar 1 voortand en daarnaast een gat van 4 tanden . volgens de tandarts kan dit niet na 4 jaar en moet ik hier wel iets mee doen .
ik krijg nu een frameprothese met 8 elementen erop die vast zit op mijn achterste kiezen .dit gaat het tandeheelkundig centrum plaatsen .
wat kan ik het beste doen , ik wil niet in gesprek met mijn oude tandarts omdat die me behandeld als klein kind en hij het zo gaat draaien dat hij geen schuld heeft .
groetjes lisa
Lieneke

4 jaar is inderdaad erg kort. Jouw voormalige tandarts heeft ook niet gezegd dat hier enig risico aan verbonden was?
Als je het niet prettig vind om hem te spreken, zou je het ook schriftelijk kunnen doen. Misschien is dat een idee?
za, 12/06/2008 - 14:20 Permalink
lisa37

ik heb contact opgenomen met mijn rechtsbijstand en die gaan me helpen met een brief en de rest . Ik heb 4 jaar terug alleen foto's moeten maken en ik moest naar een andere tandarts die zijn mening ging geven erover . maar verder meer onderzoek heb ik niet gehad . mijn huidige tandarts is er ook heel verbaasd over en zegt dat dit echt niet kan .
Ik heb nu inmiddels een noodprothese met 5 voortanden eraan gekregen , en in februari krijg ik een frame prothese .nadat ze gekeken hebben of die andere brug nog goed is en hoe het met die andere tanden is die daaronder zitten .
groetjes lisa
di, 12/09/2008 - 18:54 Permalink
vV

een hele brug breekt niet zomaar af, daar moet meer aan de hand zijn..

wat uw nieuwe tandarts zegt interesseert mij ook niet zoveel. Het was blijkbaar een klus bijzondere tandheelkunde, anders geen machtiging, en u geeft mi wel wat weinig info over het geheel om conclusies te gaan trekken dat uw vorige tandarts het DUS allemaal verkeerd gedaan heeft..

Dat is inderdaad voer voor de deskundigen. En de lijn begint met informeren van de oude tandarts wat er mis is, en zijn visie te vragen daarop. En dan eventueel een klacht via de tuchtraad. En indien de tuchtraad u gelijk geeft kunt u voor eventuele financiele gevolgen verdere stappen nemen, indien er met de tandarts, ervan uitgaande dat er fouten gemaakt zijn, niet uit te komen is , en die verdere stappen betekent eigenlijk vaststellen van de financiele schade en een civiele procedure starten voor invordering ervan. Een heel lang verhaal dus, waarbij het van belang is da er goed gedocumenteerd wordt wat er gedaan is, dus altijd foto`s en gebitsmodellen bv van de situatie vooraf bewaren.
di, 12/09/2008 - 22:11 Permalink
lisa37

http://xs134.xs.to/xs134/08512/tanden521.png.xs.jpg
dit is een foto van mij toen de brug eruit gebroken is , nu heb ik op deze plaats voor nood een plaatprothese , en straks gaan ze kijken naar de andere brug met voortand (4 elements) want deze zit nu al gedeeltelijk los .
begrijpen jullie nu waarom ik hier echt van baal??
groetjes lisa
di, 12/16/2008 - 12:31 Permalink
vV

wat in ieder geval duidelijk is , is dat de wortels bij de grens van de kronen/brugpijlers aangetast zijn. Maar dat is niet per se de schuld van de tandarts! zijn meerdere factoren die daar een rol in kunnen spelen , ook niet per se slecht onderhoud of verkeerde gewoontes, maar dan moet er een uitgebreide anamnese en ook ander onderzoek worden afgenomen wat de grondslag zou kunnen zijn. Maar alleen naar de tandarts wijzen dat ie het slecht gedaan heeft , is m.i., ook met foto. nog steeds te kort door de bocht.
di, 12/16/2008 - 12:41 Permalink
vV

precies, op alle pijlers.. dat er 1 niet zou deugen tot daar aan toe, maar allemaal?? en daar zou ook de adviserend tandarts die de aanvraag en dus ook de foto`s beoordeeld heeft overheen gekeken hebben?? kan ik mij dus niet voorstellen....Want zoiets moet klip en klaar zichtbaar zijn geweest op foto`s als het toen al aanwezig was. Dus ook of misschien zelfs juist op deze ene foto afgaande denk ik in een heel andere richting dan een tandarts die misgekleund heeft.
di, 12/16/2008 - 15:29 Permalink
vV

kan ik geen uitspraak over doen zonder alle factoren te kennen. Dit zijn echt zaken die door een specialist gezien moeten worden, is via internet niet op te lossen. Wat ik alleen aangeef is dat eea niet zo zwart wit is. Kan bv komen door andere systeemziektes die niet of slecht gereguleerd zijn, slecht functionerende speekselklieren waar door een droge mond, bepaalde voedingsgewoontes, en in het ergste geval een combinatie van zaken.
wo, 12/17/2008 - 08:05 Permalink
lisa37

ja , zou kunnen , maar ik ben geen tandarts , dus ik vindt het zeker de moeite waard om nu eens goed te onderzoeken wat de oorzaak is van al deze problemen , want dat ik er van baal dat is zeker......en dat er een goede oplossing moet komen is ook zeker......ik wil in ieder geval niks vasts meer in mijn mond , heb genoeg ellende gehad .
de rechtsbijstand is er nu mee bezig en vraagt alle dossiers op , maar dit kan effe duren , maar dat is niet erg .
Ik wacht rustig af en laat het nou maar over me heen komen .
groetjes lisa
ma, 01/05/2009 - 13:59 Permalink