Tijdig constateren verrotte wortel

Author:
Wim van Putten
Posted:
do, 12/18/2003 - 10:22
Ik ga reeds jaren halfjaarlijks voor controle naar mijn tandarts. 10 jaar geleden heeft mijn tandarts een kroon geplaatst. Ik heb hier nooit last of pijn van ondervonden.
Nu blijkt dat de wortel totaal verrot is en de kies voor 100% moet worden verwijderd.
Vraag: had mijn tandarts dit eerder moeten signaleren? Zo ja: had hij er dan wat aan kunnen doen?
de digitale tandarts

Dat kan wel eens het nadeel zijn van een kroon...aan de buitenlant glimt het witte porselein, maar onder de kroon en uit het zicht houden de tandbederfbacterien een klein feestje.

Mocht er ook een kanaalbehandeling uitgevoerd zijn dan zal er ook niet snel kiespijn ontstaan en kan dit proces jarenlang onopgemerkt blijven. Hopenlijk kan bij ontdekking de kroon er nog afgeboord worden en het tandbeerf gevuld, zodat er een nieuwe opgezet kan worden, anders rest bijvoorbeeld een brug of implantaat.

Tien jaar is op zich niet heel kort en is in het tuchtrecht ook voldoende lang en door het feit dat het soms helemaal niet te zien is, lijkt me het niet verwijtbaar.

Grtz
do, 12/18/2003 - 13:06 Permalink
admiraal

geheel eens met vorige antwoord. het kan ook niet geheel met regelmatige foto's worden ontdekt, tenzij er wel foto's zijn gemaakt maar het gaatje niet is opgemerkt.Tien jaar is lang voor een auto, een gebruiksvoorwerp, maar een kroon die dagelijks in schadelijk milieu functioneert?
zo, 12/28/2003 - 14:03 Permalink