te veel doorbelast?

Author:
alscho28
Posted:
di, 12/08/2009 - 11:34
Ik ben afgelopen zaterdag met mn dochter naar de tandarts geweest ivm kiespijn.
ik moest een korte vragenlijst invullen mbt de gezondheid van mijn dochter.

bij de tandarts bleek ze een gaatje te hebben. deze heeft hij geboord en daarna direct de vulling ingedaan. een kleine tube die hij in een tang deed en daarmee het gaatje vulde.
naar mijn idee zijn er een tweetal code's onterecht gedeclareerd.
dat is v21 en c22. het enige wat er gevraagd werd welk vakje goed was bij 1 vraag aangezien ik een klein foutje had gemaakt. verder zijn er geen vragen gesteld. en naar mijn idee is er niet geetst.

kijk feitelijk gezien stuur ik de declaratie in en ik krijg het vergoed. alleen vraag ik mij af als dit onterecht gedeclareerd is, hoeveel tandartsen dit standaard doen om wat voor reden dan ook.
vV

c22 is alleen te declareren als er vragen zijn over wat er ingevuld is. heel erg formeel was dat dus het geval. Persoonlijk zou ik het niet doen om dat met doorvragen mi bedoeld word vragen aan de hand van ziektes of medicatie, niet een invulfoutje/onduidelijkheid. Ik vind ook dat dat doorvragen dan wel door de tandarts moet gebeuren, de assistente kan en mag niet indiceren wat echt van belang is en wat niet voor de behandelingen. als gelijk de vulling erin ging is waarschijnlijk met glasionomeer gevuld, dan kan v21 inderdaad niet berekend worden.
di, 12/08/2009 - 12:46 Permalink
alscho28

de vraag die ik onjuist had ingevuld en verbeterd had was of mn dochter complicaties had gehad tijdens een behandeling. en dat antwoord was nee. ik had per ongeluk ja ingevuld en blijkbaar onduidelijk verbeterd. de tandarts heeft alleen gevraagd wat er aan de hand was en daarop is hij gaan (be)handelen.

het punt is dat ik eigenlijk er niets van wil zeggen aangezien ze zo goed en adequaat hebben geholpen, maar kloppen doet het niet. En ik moet het alleen nog regelen met de verzekering en dan is het voor mij klaar. Is dit terecht? of moet ik het toch aangeven bij de tandarts?
di, 12/08/2009 - 15:41 Permalink
vV

die vraag kan ik niet voor u beantwoorden. het klopt niet , het is aan u wat u er wel of niet mee wilt doen.
enerzijds is het in dit geval allemaal een beetje relatief omdat het om kleine dingen gaat. anderszijds is het waarschijnlijk algemeen gebruik in de praktijk, en dat loopt op jaarbasis dan wel aardig op.

Tarievendiscussie moet m.i. niet op deze wijze ""gevoerd"" worden.
di, 12/08/2009 - 15:46 Permalink