tandtechnicus in de fout?

Author:
anna52
Posted:
ma, 03/22/2010 - 10:15
Hallo,

Ik wilde iets vragen over het indienen van een klacht tegen een tandtechnicus . Vorig jaar in september is de rest van mij ondergebit getrokken . De tandtechnicus had al een prothese gemaakt. Maar van het begin af was deze veel te groot voor mijn mond. boven paste het wel goed maar onder leek het net of ik er iets extra's bij had. na een week of vier nadat de pijn een eind weg was. Heeft hij het gebit gerebasd.maar de problemen bleven. De voorste onder tanden staan te ver naar voren waardoor ik spierpijn heb in in mijn onder lip. Ook staat mijn onder lip te ver naar voren. waardoor ik er ander uit zie…….

Je wilt niet te vaak bij de man op de stoep staan omdat je anders als een zeurpiet bekent staat.

In februari is er weer een rebasing uitgevoerd. Na deze behandeling is eigenlijk niets veranderd want nog steeds blijven mijn klachten bestaan. wel kreeg ik een dikke rekening van ruim 6 honderd euro. We hebben een verplichte en een vrijwillige bijdragen van 365 euro en moest dus nog bijna 3 honderd betalen aan de VGZ.

Maar de prothese past nog steeds niet goed ik kan niet eens meer lachen zonder dat omhoog schiet. Eten is ook al een probleem. Ik heb zelfs spierpijn in mijn onder lip…….

Ik ben vorige week weer bij hem geweest en alweer een af spraak gemaakt bij de tandarts om hem te laten kijken of het wel echt nodig is om een ander gebit te maken.

Maar er was toen een vervanger aan het werk en die zei dat het nog steeds slinkt en het niet nodig is om een ander gebit te maken.

Maar als je gebit niet goed past slinkt je je tandvlees en kaak veel harder dan als er een goed passend gebit. en dus wordt het weer gerebasd. Om dan vervolgens weer een dikke rekening te krijgen waarvan ik vind dat dit sevice zou moeten zijn.. Hij heeft iets niet goed gemaakt dan moet hij toch weer in orde maken zonder daar iets voor te hoeven betalen.

Ik wil weten of ik tegen deze amateur tandtechnicus een klacht kan in dienen . Ik vind dat ik te veel betaal voor een slecht passend gebit. En wil mijn geld terug.

En ik wil second opinie. Bij iemand die er wel verstand van het maken van goed passende prothese.

Ik wil graag een mening

groet Ann
vV

iemand die een second opinion doet mag vervolgens geen (herstel-)werk doen, dat moet weer iemand anders doen.

Dat er een aantal keren opgevuld moet worden is niet vreemd, staat wat mij betreft los van de rest, en daar komen nota`s voor , hoort er nu eenmaal bij.
Wie heeft nu precies wat gedaan? bij wie heeft u in de stoel gezeten voor de afdrukken, beetbepaling, passen etc? de tandarts of de tandtechnicus (zal dan wel een tandprotheticus zijn)
ma, 03/22/2010 - 15:29 Permalink