Tandsteen verwijderen

Author:
Just_me
Posted:
do, 10/14/2004 - 14:46
Ik ben vandaag bij de tandarts geweest voor controle. Dit doe ik elk half jaar. Ik heb de laatste jaren, eigenlijk bijna elke keer, niks bijzonders aan m'n tanden. Mijn tandarts heeft ook wel eens gezegt dat ik gewoon een goed sterk gebit heb.

Nu werkt mijn tandarts samen met z'n vrouw. Als ik naar de tandarts ga krijg ik altijd hem eigenlijk. Het was dan wel is dat ik ietsjes beter moest poetsen en dat deed ik dan ook, hij haalde dan nog even wat tandsteen weg en klaar was ik.

Nu heb ik vandaag zijn vrouw dus gehad en nu moet ik een aparte afspraak gaan maken voor het verwijderen van tandsteen.... :-?

Sorry, maar dat snap ik niet. Het was namelijk nooit een probleem en kostte mijn normale tandarts meestal een minuutje harken en klaar. Nu moet ik dus speciaal terug komen met de nodige kosten natuurlijk.

Het voelt gewoon niet goed aan, ik heb het idee dat het geld klopperij is. Ik heb ook al een kwartier in die stoel zitten wachten voor ze uiteindelijk kwam... wat me normaal ook nooit gebeurd. :roll:

Zal ik hierover bellen naar mijn tandarts of is dit de normaalste zaak van de wereld?
de digitale tandarts

In mijn praktijk is bij ongeveer 80% van de patienten tandsteen verwijderen nodig, dus je zou kunnen zeggen dat het vrij normaal is!
do, 10/14/2004 - 16:01 Permalink
Just_me

Ik bedoel eigenlijk, is het nodig dat daar een aparte afspraak voor gemaakt wordt?
Kan dit trouwens in een half jaar heel erg worden bij normaal poetsen terwijl het de vorige keer al behandeld is?
do, 10/14/2004 - 17:18 Permalink
Lieneke

Trust me: tandsteen verwijderen in 2 minuten is eigenlijk onmogelijk, tenzij er echt heeeel weinig zit. Helaas hebben de tandartsen niet meer tijd om dit te doen. Daarom zijn de preventie-assistenten en mondhygienisten 'uitgevonden'. Zij hebben alle tijd om het tandsteen goed te verwijderen. Nee dit is geen geldklopperij: je betaald namelijk net zo veel als anders. Bovendien heeft een preventie-assistente of mondhygienist ook goede tips om tandsteen te voorkomen.
Ik hoop dat het zo duidelijk is.
Waar ik mij wel zorgen om maak, is om de bekwaamheid van de vrouw van de tandarts. Heeft ze hier wel een cursus of opleiding voor gevolgd?
do, 10/14/2004 - 17:41 Permalink
Just_me

Hmmm... oke...

Wat betreft de vrouw van de tandarts. Ik weet van horen zeggen, dat ze mondhygiëniste is. Alleen heeft ze een hele andere werkwijze als ik gewend was.... maar ik ga gewoon in november nog een keertje voor die vervolg afspraak en wacht wel af. Bedankt voor het ventileren!! :wink:
vr, 10/15/2004 - 14:28 Permalink