Tandartshel

Author:
Marry1972
Posted:
za, 06/27/2009 - 18:00
Hallo allemaal,

Sinds juli 2008 zit ik in een tandartshel..
Keer op keer terugkomen voor WKB (zelfde kiezen), aansluitend worden kiezen getrokken. Doorgeperst materiaal in de sinus, mislukte wortelkanaalbehandeling, niet goed trekken van kiezen, continue terugkomen van onstekingen. Uiteindelijk heeft de tandarts bijna al mijn kiezen getrokken, vraagt zich niet af hoe dit kan gebeuren. Stuurt me niet door, wilt alles zelf doen. Problemen worden alsmaar groter.
Kaakchirurg laat doorgeperst materiaal zitten tegen advies in van nieuwe tandarts (aan de hand van Second Opinion). Een paar dagen later moet het met spoed verwijderd worden, omdat ik doodziek ben (koortsaanvallen, benauwd, geen lucht, dikke keel).

Het is nu bijna een jaar later en zit elke maand bij de tandarts. Opnieuw worden in juli/aug 09 foto's gemaakt van mijn gebit, die eens zo mooi was, voordat de desbetreffende tandarts hierin aan het werk was geweest.
Mijn man is ook behandeld door dezelfde tandarts, wie zijn bovengebit had getrokkken. De beste man wist het zelf niet meer.... maar niet doorsturen naar deskundige collega.

Inmiddels kan ik bijna niet meer normaal eten/drinken, loop bij de fysiotherapeut voor mijn kaakgewricht/kauwspieren, kruispleisters in mijn gezicht om het vocht af te drijven.

Al ons vakantie/spaar/beleggingsgeld is naar de tandarts en nog hebben we geen goed/mooi gebit.

Ik heb de zaak aangemeld bij Letselschade en Medisch Tuchtcollege, de vooronderzoeken zijn gestart.
Wie wil/kan mij steunen in deze ellende en heeft soortgelijk drama meegemaakt?
Tevens wil ik vragen wie ervaring heeft met een Civiele zaak en Medisch Tuchtcollege m.b.t. tandheelkundige ingrepen!
Graag zie ik jullie reacties/advies Gegemoet.

Groet,
Marry
vV

klinkt niet leuk allemaal. Juiste volgorde (maar dat weet uw jurist/advokaat ook zelf wel) is klachtencommissie waar de tandarts bij aangesloten is of eventueel medisch tuchtcollege (als die tandartszaken willen behandelen, schijnt nogal eens te kunnen verschillen), dan met een uitspraak daarvan (uitgaande voor een voor u positieve) en indien een bemiddeling aan de hand van de uitspraak niet gaat lukken (want dat lijkt mij wijs gezien kosten en onzekere uitslag civiele procedure, gelijk hebben en gelijk krijgen zijn 2 verschillende dingen namelijk) pas de civiele procedure. Die laatste gaat veel tijd kosten , ga uit van minimaal een jaar. De eerste klacht via klachtencommissie tandarts of tuchtcollege kan veel sneller, daarbij zal in principe trouwens ook eerst via een bemiddeling getracht worden een voor beide partijen acceptabel compromis te sluiten. Die fase is zeg maar een maand of 3, echte klacht bij bemiddeling nog eens een maand of 3-4-5..? en civiel ook nog eens minimaal een jaar. U bent er als u het onderste uit de kan wilt halen dus wel een jaar of 1,5-2 minimaal mee bezig. Mij zijn zaken bekend die 4 jaar gsleept hebben overigens. En dan uiteindelijk nog gezien de uitspraak die tijd en stress niet waard waren. weet waar u aan begint, ongeacht wie er gelijk heeft...

sterkte en succes.
za, 06/27/2009 - 20:56 Permalink
Marry1972

Dank voor uw reactie.

Ik begrijp heel goed wat de consequenties kunnen zijn. Wanneer je over het Medisch Tuchtcollege spreekt, wil bijna geen enkele tandarts (in de regio) een analyserapport opstellen. Ze vertellen het wel mondeling, krijg wel een begroting van
a. EURO 1700 en b. EURO 13000, zie het prijsverschil!!

Ook heb ik mijn medisch dossier opgevraagd bij de kaakchirurg, deze kreeg ik netjes binnen 2 dagen opgestuurd. In dit rapport staan onwaarheden vermeld, ongelofelijk. Ik weet dat een (tand-)arts nooit en te nimmer mag toegeven dat hij/zij een fout heeft gemaakt, gezien de polisvoorwaarden van hun verzekeraar.
Waarom kan dit niet normaal toegegeven worden, als ik mijn werk niet goed doe, krijg ik ook problemen.

Intussen heb ik mezelf verdiept in het tuchtrecht, medische missers (ook tandartsen) en letselschade en weet intussen wat de artsen allemaal kunnen aanvoeren in het verweer. En ja .. gelijk hebben/krijgen zijn 2 verschillende dingen.

Gelukkig heb ik veel foto's, OPG's, getuigenverklaringen, getrokken snijtand (van mijn man) met gezonde wortel en klacht van onafhankelijke patient welke ik getraceerd heb op het Internet.

Mijn man kreeg dezelfde problemen als ik bij de desbetreffende tandarts, ontstekingen, verwaarlozingen, trekken van kiezen, liep zelfs met een draine in zijn rechterbovenkaak, belachelijk wat er allemaal gebeurd is.

Intussen hebben wij bijna een tandartstrauma opgelopen, denk aan boren als de verdoving zga uitgewerkt is.

De tandarts liet de spullen op de grond vallen van de stress...
Vandaar dat ik dit wel wil aankaarten bij het Medisch Tuchtcollege, de tandarts heeft ons hele leven totnutoe verwoest.

ook wil ik graag meer van dit soort ervaringen lezen en hoe degene dat heeft aangevochten...(wie durft?)...
ma, 06/29/2009 - 14:54 Permalink