tandartsen oneens over mijn gebit

Author:
helena87
Posted:
do, 02/04/2016 - 04:33
Hallo Allemaal,

Het volgende speeld zich af.

2 a 3 weken geleden heb ik me ingeschreven bij mn nieuwe tandarts. Kon daar maandag op consult komen.

Helaas de vrijdag ervoor heb ik de spoedtandarts moeten bellen vanwegen acute pijn. Kon bij mijn eigen praktijk terecht bij de andere tandarts (werken er 2) deze jongeman heeft een foto gemaakt en mijn kies getrokken. Ikke blij want had geen pijn meer. Hij vroeg mij of ik er overdacht om over te gaan op volledig kunstgebit (heb nog 20 tanden hoek tot hoek nog allemaal en een paar kiezen). Omdat mijn kaakbot slinkt en mijn tanden niet stevig zitten. Heb er wel is overnagedacht maar nooit echt over gepraat. Ben namelijk niet zo dol op tandartbezoeken ( verleden verdovingen die niet werken en hardhandigheid) Hij zij me gewoon maandag op het consult te komen.

De maandag brak aan. De andere tandarts doet zn controle. Meld me dat er 2 gaatjes gevuld moeten worden (hoektand en een kies). Uit het verleden weet ik dat dit veel pijn en leed gaat veroorzaken. Mijn kiezen brokelen en scheuren namelijk af nadat ze gevuld zijn binnen 4 maanden zullen ze dan toch getrokken worden omdat er niks te redden valt. Heb het al vaak genoeg ondergaan. Heb hem ook gemeld wat de spoedeisende tandarts (zijn Collega) heeft gezegd maar dat maakte hem niet uit. Niet iedereen hoeft volgens zijn bewoording een "hollywood smile". en noemt mij allerlei vreselijk senarios van een kunstgebit, om mij afteschrikken. Zonder enige fotos van mijn gebit te hebben genomen is hij tot conclusie gekomen dat alleen deze twee gevuld dienen te worden en het dan goed is. En dan nog enkel keren bij mondhygiënistelangs voor tandsteen te verwijderen.

Nu weet ik eigelijk niet meer wat te doen. 2 tandarten 2 verschillende verhalen. Ergens heb ik een prettig gevoel bij de spoedeisende tandarts omdat deze wel een foto gemaakt heeft en weet hoe en wat er onder speelt. Ik ben eigelijk radeloos nog jaren door sukkelen en steeds weer een kies/tand trekken wat resulteert in nog minder tanden en waarschijnlijk moeilijker eten of drastische oplossing en een kunstgebit.
Lieneke

Lastige situatie...zolang een tandarts niet wil trekken dan hoeft hij dat ook niet. Ik denk dat jouw eigen tandarts ook meer zicht op de situatie heeft dan een spoedtandarts. Jouw eigen tandarts kent je al langer dan vandaag en uiteraard heeft hij ook foto's in zijn bestand (die van de dienst ook). Een kunstgebit neem je niet zomaar, daar moet je inderdaad echt even over nadenken. Er zijn zat mensen die niet tevreden zijn met hun kunstgebit. Misschien bedoelde de dienst ook niet een kunstgebit maar een plaatje of frame?
ma, 02/08/2016 - 16:24 Permalink