Tandarts rekening.. Wie kan mij helpen ?

Author:
kletskous
Posted:
wo, 08/11/2004 - 18:22
Goeienmiddag,

OP 7-05-2004 had ik een afspraak bij de tandarts om vier (!) gaatjes te vullen. Zo gezegt zo gedaan, echter na een dag begon de ellende.. vreselijke kiespijn..

Op 12-05-2004 ben ik terug naar de tandarts gegaan, deze constateerde een onsteking in mijn kies. Na een behandeling ben ik daar weer weg gegaan maar de pijn bleef aanhouden..
Op 27-05-2004 ben ik wederom terug gegaan en het een en ander is uitgevoerd.. Waaronder een wortel kanaal behandeling.
Afgelopen dinsdag kreeg ik de rekening, en wel te verstaan 425 euro!!!!
Ik schrok mij helemaal lam, helemaal omdat ik voor die tijd helemaal geen klachten had, maar na een controle constateerde hij dus deze gaatjes.. Al met al ben ik van mening dat het niet correct is dat de behandeling van 27-05-2004 in rekening is gebracht. Zeker omdat er naar mijn mening de eerste keer de boel niet goed is schoongemaakt. (immers voor die tijd waren er nooit klachten, dat kwam pas nadat de tandarts met mijn gebit aan de gang is geweest).

Ik zou graag willen horen of ik kan hard maken bij mijn tandarts dat de rekening niet correct is.

Tevens staan er allerlei codes op de rekening, de volgende:
v20
v12
c13
e10
e15
e85
a10
v11
x10

Heeft dit te maken met de vergoeding die ik van het ziekenfonds zou krijgen, graag hier ook een reactie op!

Alvast bedankt !
Roxanne

Wij kunnen natuurlijk de foto's vanaf hier niet zien, maar al zou je de foto's opvragen bij de tandarts, en bij een andere tandarts een second opinion zou aanvragen, misschien dat je daar kan ontdekken of er wat fout is gegaan?

die kan namelijk ook op de foto's kijken wat de andere tandarts heeft geconstateerd.


En over het niet goed uitvoeren van een behandeling, ik denk dat niemand hier daar wat over kan zeggen, want wij zijn er niet bij geweest.

Groetjes en veel succes Roxanne
:smt006
wo, 08/11/2004 - 18:36 Permalink
minique

Zoals Roxanne al zegt: het is hier vandaan niet zomaar te beoordelen.
Maar het zou bijv. kunnen zijn dat dat ene gaatje al zo diep was, dat de tandarts dicht bij het wortelkanaal kwam met boren en dat het daarom is gaan ontsteken. Dat is natuurlijk niet de fout van de tandarts. En zelfs al was het gaatje niet zo diep, dan is het nog maar de vraag in hoeverre de tandarts fout was. Het blijft toch altijd 'levend materiaal' waarmee gewerkt wordt, dus niet zomaar in te schatten wat er gaat gebeuren. Bovendien: was het alternatief om het gaatje dan maar te laten zitten? Dan was het uiteindelijk ook tot een wkb gekomen...

De codes op de rekening zijn codes die door alle tandartsen worden gebruikt. Voor een overzicht van wat welke code betekent, kunt je naar de hoofdsite: http://www.tandarts.nl en dan naar tarief/verzekering

:smt006 Monique
do, 08/12/2004 - 07:52 Permalink
de digitale tandarts

Het wil niet zeggen dat als je geen klachten hebt er ook geen problemen zijn!!!

Kiespijn ontstaat pas in een laat stadium van tandbederf en dan zelfs niet altijd.

Helaas is napijn na een vulling iets wat vaker voorkomt en ook met alle beste wil van de wereld niet in 100% van de gevallen te voorkomen.

Als de pijn te erg wordt zal een kanaalbehandeling uitkomst bieden. Ik kan me voorstellen dat een wortelkanaalbehandeling plus een vulling een rekening geven van rond de 400 euro.
do, 08/12/2004 - 09:02 Permalink