Tandarts laat gaatjes zitten

Author:
joontje
Posted:
di, 08/23/2016 - 10:02
Hallo allemaal,

Heb een vraag m.b.t. gaatjes, de meeste mensen voelen deze al zitten met hun tong, als je in de spiegel kijkt met een goede lichtval zie je ze ook zitten.
Vervolgens ga je naar de tandarts voor controle en hij ziet een gaatje zitten en behandeld deze in een vervolgafspraak, je gaat er van uit dat nu alles goed is maar je komt thuis en ziet nog steeds dat andere zwarte puntje zitten op een kies.
Je twijfelt aan jezelf, is dit geen gaatje dan? naja m'n tandarts heeft het vast wel gezien, het zal wel geen gaatje zijn.

Vervolgens bij de volgende controle een halfjaar later flinke kiespijn; ja een gaatje, die moet behandeld worden!

Nou is me het bovenstaande scenario al meerdere malen overkomen bij dezelfde tandarts.
Is dit met opzet?

In mijn persoonlijke beleving stelt mijn tandarts dit expres uit om zo iedere keer weer een tweede behandeling te kunnen belasten bij mijn verzekering.

Zou graag willen weten of dit normale praktijken zijn, excuses als dit het verkeerde forum is!


Gr,

Jonathan
Lieneke

Als gaatjes zo makkelijk waren te detecteren, dan zou niemand op controle hoeven. Ik ben mondhygiënist en heb geleerd om naar gaatjes te kijken en heb 15 jaar ervaring maar ik durf het niet aan, zo moeilijk is het. Zwart betekent vaak niet dat het een gaatje is wat uitgeboord moet worden, maar vaak dat het een stabiel gaatje is. Dus een gaatje wat zichzelf als het ware gerepareerd heeft en niet verder is gegaan het tandbeen in richting zenuw. Zo'n tandenborstel en tandpasta is dus best een goede uitvinding ;) Er zit natuurlijk wel een risico aan...het gaatje kan door toch wat minder goed poetsen en/of wat vaker eten/drinken op een dag toch ineens dieper worden en zo bij de zenuw belanden. Of een gaatje lijkt op de foto oid minder diep dan dat het daadwerkelijk is.
do, 08/25/2016 - 15:59 Permalink