Tandarts heeft me uitgeschreven!

Author:
kaily
Posted:
do, 09/11/2003 - 16:14
Enige jaren terug ben ik behandeld bij Stichting Bijzondere Tandheelkunde wegens extreme angst voor behandelingen.
Daarna ben ik verwezen naar een zogenaamde angsttandarts in mijn woonplaats.
Ik ben hier ook behandeld voor verschillende dingen en dat is allemaal goed gegaan.

Na mijn zwangerschap en bevalling vorig jaar, stond er een afspraak gepland voor een gaatje. Die afspraak werd op de dag door de assistente afgebeld. Er werd een nieuwe afspraak gemaakt. Op het moment dat ik de deur uitstapte om er naar toe te gaan werd er weer afgebeld door de tandarts.

Daarna heb ik mijn enorme angst weer opgebouwd, omdat er op deze manier teveel tijd tussen de behandelingen heeft gezeten. Ik ben nou eenmaal een angst-patient.
Om die reden heb ik me opnieuw aangemeld voor angstbegeleiding bij die kliniek.

Deze week had ik moed verzameld om te bellen omdat ik erg veel last had van mijn bovenkaak. Had doorgekregen dat mijn gewone tandarts mij moet helpen voordat ik aan de beurt ben voor angst-begeleding. Werd me doodleuk verteld dat ik was uitgeschreven bij de tandarts en dat ik maar een spednummer moest bellen. Hij wilde me niet helpen of tijd vrij maken.

Huilend heb ik een andere tandarts gesproken die me heeft verzekerd me te helpen totdat ik aan de beurt ben voor angst-begeleiding. Hier ben ik heel erg blij mee natuurlijk. De kaakpijn bleek kaakholte-onsteking te zijn.
Maar ik ben over het bovenstaande echt heel erg boos. Mag een tandarts je zomaar uitschrijven?
Had hij dit niet moeten melden. Ik was dan wel 1 jaar niet op controle geweest, maar hij heeft toch zelf de laatste twee afsrpaken afgezegd?

Ben benieuwd naar jullie mening/reactie.
natascha31

Dit vind ik heel vreemd. Als de tandarts zelf de afspraak niet door kan laten gaan is het dus niet jouw keus geweest om niet te komen. Hij kan je dan toch niet zomaar uitschrijven? En dan ook nog zonder dat te melden aan jou. Natuurlijk kan een tandarts iemand weigeren in zijn praktijk, maar dan moet daar wel een geldige reden voor zijn. Als patienten bij ons in de praktijk 2 jaar of langer niet meer zijn geweest sturen we ze een brief met de vraag of ze nog patient willen blijven. Als ze dan niet binnen een maand reageren schrijven we ze uit. Dit vermelden we dan ook in de brief. Er zijn veel mensen die een tandarts zoeken en het is jammer als mensen die niet willen komen een plaats bezet houden als je weet dat er veel mensen zonder tandarts zitten. Maar in jouw geval vind ik dit maar een vreemde manier van werken. Ik zou dan ook alsnog kontakt opnemen met je tandarts en dit goed bespreken. Succes! Gr. Natascha
do, 09/11/2003 - 16:37 Permalink
ArrowGirl

Een beetje vreemd,maar ik denk dat iedere praktijk anders werkt.
Ben zelf de afgelopen jaren ook niet vaak geweest (2 x in ±6 jaar,1 x voor 'n nieuwe kroon en 1x om de restanten van 'n kies te trekken),maar ik sta (en stond al die jaren) nog gewoon ingeschreven bij mijn tandarts. Na 2 jaar word je bij hen wel in de bak met "reserves" gezet,maar ze schrijven je zomaar niet uit hun patientenbestand. En al zeker niet zonder het even te laten weten aan de desbetreffende patient (lijkt mij niet meer dan normaal).
Veel suc6 verder!

Groetjes Natascha :grin:
ma, 09/15/2003 - 19:35 Permalink