Tandarts heeft geen tijd

Author:
dzjiehoen
Posted:
zo, 11/28/2010 - 17:02
Afgelopen week kwam mijn 6 maanden oude kroon met stift en al los te zitten. De tandarts heeft deze weer vastgeplakt en een nieuwe afspraak gemaakt om over 6 weken een nieuwe stift te laten maken. Na 2 dagen laat het hele zaakje weer los: het wiebelt in mijn mond. Nu heeft de tandarts tussen nu en over 6 weken geen tijd meer. Ik zit dus met een (dure) losse kroon, die elk moment los of klem kan komen te zitten of kapot kan gaan. Met torenhoge rekeningen tot gevolg...

Nou is mijn vraag: wat is normaal? Ik kan het niet bij een andere tandarts doen, want die accepteert me pas als ik uitbehandeld ben (...) Het is trouwens niet de eerste keer dat hij geen tijd heeft: ik heb eens een half jaar(!) met een noodvulling op een wortelkanaalbehandeling gelopen. Ben benieuwd naar de ervaringen.
Spiegeltje

Geen tijd, dat is natuurlijk onzin. De tandarts moet zijn agenda gewoon wat minder vol plannen en/of andere prioriteiten stellen. Misschien is het niet echt een spoedgeval, maar de meeste tandartsen houden toch wel enige ruimte in de agenda zodat de patient dan bijvoorbeeld binnen enkele dagen kan worden gezien.

Als de tandarts heeft bedoeld te zeggen dat de behandeling geen haast heeft, en ook na 6 weken nog mogelijk is, dient dat m.i. als zodanig te worden gecommuniceerd en niet met het nikszeggende argument "geen tijd" . Of er hierdoor meteen onomkeerbare schade zal ontstaan kan ik overigens niet inschatten. Kan me in ieder geval wel voorstellen dat het voor u geen prettige gedachte is.
zo, 11/28/2010 - 23:27 Permalink