Tandarts beschadigd kies wat nu?

Author:
emano
Posted:
ma, 12/17/2007 - 03:21
Hallo allen mischien is er iemand hier doe me kan helpen, Vorige maand belde ik de tandarts met de mededeling dat ik erge kiespijn had, Toen ik er was vertelde hij me na het bekeken te hebben dat het beter was de kies eruit te halen, Dit is ook gebeurd, Ik heb nu een rekening ontvangen waarop staat V14 kroon plastisch materiaal, Hier weet ik niets van af en is me niet verteld ook , Ook staat er 2keer V20 bij, Nadat ik andere papieren heb opgezocht bleek dat ik de V20 altyd vergoed kreeg maar deze keer helemaal niet,Ik vind het wel vreemd van de V14 want die 59,40 krijg ik niets van vergoed mag dit zomaar, Ik wist niet eens dat ik die had, Het enige wat ik weet dat tydens de behandeling de tandarts zei tegen de assistent wil je me even een ((codewoord die ik niet begreep ))geven want de kies erachter is beschadigd geraakt.OOk wil ik vragen kan het zo zijn dat de V20 nu niet vergoed word omdat het aan die V14 besteed is? Ik zit nu met een rekening van 80 euro wat niet vergoed word dit is voor ons best heel erg veel. Het trekken de hechting en materiaal hechting kosste vrijwel niets.
Spiegeltje

Beste Emano,

Je moet onderscheid maken tussen twee verschillenden dingen: de behandeling die de tandarts heeft uitgevoerd en de vergoeding daarvan door de verzekering. Met dat laatste heeft de tandarts eigenlijk niets te maken: dat is een zaak tussen u en de verzekering. Een goede tandarts laat het behandelplan ook niet afhangen van de vraag of de verzekering vergoedt of niet. Wel zullen de kosten met u vooraf moeten worden besproken. Soms is er ruimte voor (goedkopere) alternatieven.

Wat overblijft is dat bij een een grote restauratie heeft plaatsgevonden (V14) waarover de tandarts (kennelijk) niet duidelijk naar u is geweest. Dat had wel gemoeten. Zeker ook als de restauratie nodig was omdat de kies door de extractie van een buurelement is beschadigd. Dat wil niet zeggen dat die beschadiging per sé een fout is die de tandarts is te verwijten. Deze complicatie komt vaker voor.

Wellicht kunt u even contact opnemen met uw tandarts om te bespreken wat u dwarszit?

N.B. Tegenwoordig zijn er veel tandartsverzekeringen die bij de vergoedingen geen onderscheid meer maken tussen codes. Alle codes worden tot een bepaald maximum voor 80-100% vergoed. Dat is wel zo makkelijk.
ma, 12/17/2007 - 10:19 Permalink