superslecht uitziend gebit en tandarts wilt niet trekken

Author:
irma_b
Posted:
ma, 10/15/2007 - 18:31
Hallo beste mensen, ik heb linksonder nog maar 1 kies en boven 2 kiesen over van de tig die je hoort te hebben. Al jaren mis ik de kiesen rechts, daardoor is mn tandvlees ook goed ingezakt,de voortanden zijn superdun ( ondanks de vullingen die nu ook al los gaan zitten) en bij de benedenkaak aan de voorkant door enkele parontologische behandelingen liggen nu mn tandhalsen bloot en zit er ook al een tand los. Daarbij gebruik ik het nodige aan medicijnen wat natuurlijk ook niet prettig voor je gebit is.
Na ellende lang flossen, raggen etc. word het er alleen maar slechter op.
De tandarts zei dat ik maar eens na moest gaan denken over wat ik er mee wilde gaan doen, dus na alle opties te hebben bekeken (voor/nadelen) had ik hem mede gedeelt dan ik dan liever maar aan het roemruchtige kunstgebit ging! NOU dat was dus tegen het zere been, de tandarts viel direct over het euvel dat mn kaak al op sommige plekken teveel was geslonken, hij geen goede?!! tanden trok etc.
Naar mijn weten voel ik zelf nog steeds het beste wanneer ik iets heb/voel. Had een paar mnd ervoor heel veel last van een kies, en toen zei ik: eruit met dat ding.....ook eerst een hele discussie maar toen hij na veel zwoegen eindelijk dat kreng eruit had, keek hij heel beteuterd er naar: was aan de onderkant zogoed als rond, dus geen wortels meer te bekenen> was dus een zinloze extra behandeling lijkt me! Wat kan ik nu nog doen? en welke tandarts in de Den Haag wil het wel doen?
hello jozefien

misschien is het handig als je op het forum even zoekt naar een eerdere discussie hierover. Ook is er ergens een topic waarin mensen met een nieuw kunstgebit "praten" over hun ervaringen. Tandartsen die niet alles willen trekken zijn er veel, zij hebben daar een goede reden voor. Er zal er heus wel eentje te vinden zijn die het wel wil, daar moet je gewoon even voor rondbellen in jouw omgeving, tandartsen zijn hier te vinden, klik onder het hoofdmenu : zoek een tandarts. Maar...denk er heel goed over na, laat je heel goed voorlichten, want als je een paar goede kiezen hebt kun je met hulp van een kroon en brugwerk en/of misschien een implantaat een heel mooi resultaat krijgen, waar je misschien heel tevreden mee bent. Een kunstgebit is echt het allerlaatste, maar het is jouw keus, laat je dus wel goed voorlichten! :smt006
ma, 10/15/2007 - 20:47 Permalink
irma_b

Ik neem ook geen stel op sprong beslissing! ik heb nml maar 3 kiezen en die zijn ook met vullingen en onder heb ik er nog maar een! en mijn kaak is al behoorlijk geslonken van het al jaren ontbreken van kiezen! dus het altenatief is kronen? of implantaten .....ik heb geen plant met euro's in de tuin staan! en als je dat aangeeft bij een gesprek: hoe regelen we dan het kostenplaatje> geen reactie en dit heb ik al meerdere keren aangekaart. En veel medicijnen hebben in combinatie van een zwakker gebit/tandvlees word je na jaren van aanmodderen ook niet echt vrolijk van. Natuurlijk is het altijd het prettigst om je eigen tanden te hebben, dat ben ik met je eens, maar krijg nu ook kauwproblemen. heb nml niks meer zitten!
ma, 10/15/2007 - 21:30 Permalink
hello jozefien

Irma, waarom pak je het probleem niet stuk voor stuk aan? doe eerst het meest noodzakelijke en daarna weer iets. Alles hoeft toch niet in 1 x? Praat eens goed met de tandarts, misschien heeft hij een voorstel. Als geld het probleem is , is het helemaal jammer om alleen daarom een gebit te nemen. Er kan heel veel met composiet gerestaureerd worden, dit is niet zo heel kostbaar. Ben je niet verzekerd? veel sterkte met alles. :smt006
ma, 10/15/2007 - 22:25 Permalink
vV

Als er nog maar een paar kiezen zijn is er denk ik weinig op te bouwen.

Ik zie niet in waarom de tandarts zo`n moeite heeft met extracties.
Om met nog maar 3 kiezen (dan ga ik ervan uit dat van hoektand-hoektand boven en onder compleet is) voldoende kauweenheden op te bouwen ben je een implantaat of 8 zomaar verder... dus regio 16.000,=. En iemand die dit geld niet heeft kan je er moeilijk toe dwingen toch? vaak is dan alle energie richten op iets anders dan door blijven rommelen beter. EN is d houvats onvoldoende kan je altijd nog kijken naar implantaten, maar dan wel ineens (zeker kostentechnisch) vanuit een heel ander perspectief.

Wat zijn tot nu toe de voorstellen avn de tandarts geweest?? soms zou een frameprothese bv nog wel kunnen, mits de pijlers gunstig verdeeld zijn.
di, 10/16/2007 - 08:22 Permalink
Wesley28

Tja, dat gebeurd vaak. Er is maar 1 logische reden voor, ze willen zo lang mogelijk aan je gebit blijven verdienen. Heb je eenmaal een volledig kunstgebit dan valt daar niet veel meer aan te verdienen. En als je dan toch zo een stap wilt nemen gewoon door blijven zoeken tot je er een hebt gevonden die het wel wilt doen, dan maar buiten Den Haag. Overigens veel slechte ervaringen met tandartsen uit Den Haag. Ik ga dit jaar een derde proberen, ben tot nu toe alleen maar oplichters tegengekomen.
wo, 11/14/2007 - 20:29 Permalink
Spiegeltje

Heb je eenmaal een volledig kunstgebit dan valt daar niet veel meer aan te verdienen


Dat klopt wel, maar er is genoeg ander werk dus ze kunnen gewoon hun gesloten praktijk weer opengooien voor nieuwe patienten als ze duimen zitten te draaien door al die kunstgebitten :D

In Den Haag zitten veel tandartsen. Zoals overal zitten daar goede en minder goede onder. Woon zelf ook in Den Haag maar ik ga geen tandarts aanbevelen.
do, 11/15/2007 - 00:11 Permalink
vV

Heb je eenmaal een volledig kunstgebit dan valt daar niet veel meer aan te verdienen.


nou , dat valt wel mee... er is onderhoud nodig, ze moeten toch wel regelmatig opgevuld worden, ze zullen een keer vervangen worden, patienten raken ze ook nog wel eens kwijt (echt waar!) en dan heb je nog de grote hoeveelheid problemen die alleen met implantaten, gevolgd door..jawel..een nieuwe prothese ..

En aangezien wij tandartsen weten wat er voor ellende komt, zeker als je al een prothese hebt op jonge leeftijd, willen wij dat moment graag uitstellen...
vr, 11/16/2007 - 10:51 Permalink