Steeds op wang bijten

Author:
Plugje
Posted:
di, 11/06/2012 - 00:53
Maanden geleden heeft mijn tandarts mijn kies die helemaal achterin zit mooi gerepareerd nadat er een rand aan de achterzijde iets was afgebroken. Over deze tandarts die zelfs implantoloog is niks dan lof maar ik zit met het volgende. Ik heb bij die ingreep destijds een verdoving genomen en heb zeer waarschijnlijk terwijl de boel nog verdoofd was een paar keer op mijn wang gebeten. Vreemd genoeg ben ik dit blijven doen. Er ontstond aan de binnenkant van de wang een soort van richeltje. Ik ben een paar keer teruggewenst met deze klacht. Ik heb nog nooit vaker last hiervan gehad in mijn leven even voor de duidelijkheid. De tandarts heeft goed gekeken, open en dicht, van dat donkere bijtplastic en bijten, ertussen en zag niks wat mijn klacht kon verklaren. Aangezien ik nog nooit eerder last van deze klacht heb gehad vroeg hij zich af of ik veel was aangekomen, want zo stelde hij beten mensen die dik/dikker werden vaker op hun wang. Nou heb k wel een Rubensfiguur, maar ben in die tijd tussen kiesreparatie ,zeg maar 8 weken tijd ,heus geen kilo's opeens aangekomen. Hoewel de tandarts tactvol wilde formuleren was ik toch gekwetst dat het probleem bij mij werd neergelegd. Hij opperde 2 mogelijkheden, kies verwijderen of stukje uit wang laten halen door kaakchirurg. Ik heb dit probleem voor de behandeling never nooit gehad en denk dat de opbouw aan kies wellicht ietwat afgevijld zou kunnen worden????
Wat moet ik doen? Ik durf niet weer naar hem terug met dit probleem. Ik vraag me af of ik bij de tandarts van mijn partner langs mag gaan voor een second opinion? Ik ben aanvullend verzekerd met extra verzorgd 3, word dit wel vergoed? Wil aande andere kant ook niet mijn relatie met mijn eigen tandarts verpesten als hij zou weten dat ik elders naar toe ben gegaan , lullig. Ik hoop dat iemand advies heeft , ik word niet goed van die wang die steeds tussen mijn kiezen zit.
Romy32

Wat een vervelend probleem zeg, ik kan me voorstellen dat je er lichtelijk niet goed van wordt.
De kies verwijderen lijkt me wel heel drastisch. Je denkt zelf dat er misschien iets van de opbouw kan worden afgevijld, maar heb je dat ook geopperd?

Of een second opinion vergoed wordt, moet je even navragen bij je verzekering (code X555).

Succes ermee!
wo, 11/07/2012 - 21:39 Permalink