Spoedafspraak bij acute pijnklachten

Author:
Spinnetje
Posted:
za, 02/22/2014 - 18:01
Onlangs kreeg ik in mijn bovenkaak acute pijnklachten. Deze klachten waren zo heftig, dat pijnstilling niet meer werkte. Ik heb 's ochtends gelijk mijn tandarts gebeld Hij vertelde mij dat hij op hele korte termijn geen plaats had en pas over drie dagen terecht kon. Ik heb hem uitgelegd dat de pijn echt ondragelijk was en pijnstilling niet meer werkte. Toch bleef hij erbij dat het niet gebruikelijk was en 'blij' mocht zijn dat ik nog zo snel terecht kon.
Uiteindelijk heb ik 's avonds de spoedtandarts geraadpleegd en kon daar dezelfde avond (overigens naar tevredenheid) terecht. Acute ontsteking aan de wortel, dus een wortelkanaalbehandeling.
Hoewel ik verder erg tevreden ben over mijn eigen tandarts, vraag ik mij toch af of een tandarts een verplichting heeft om acute pijnklachten met voorrang te behandelen?
zel'dovich

Ja, volgens mij ook. En als het echt niet kan zal de tandarts voor een vervangende oplossing moeten zorgen. Hij mag u niet laten stikken. Voorop gesteld dat het gaat om ernstige klachten maar dat is bij u wel het geval. Het is beste is denk ik om het uur bellen totdat je terecht kunt ....dan ziet de tandarts er hopelijk wel de ernst van in. Gelukkig is dat bij u niet meer nodig. Zelf zou ik het vertrouwen in deze tandarts kwijt zijn
za, 02/22/2014 - 19:54 Permalink
vV

dit kan dus niet. Zeker als er vroeg gebeld wordt moet iemand dezelfde dag gezien worden. Ik houd altijd wat plekjes vrij voor spoed, en dat is voor mij een rekbaar begrip. Een afgebroken voortand zonder pijn noem ik ook spoed.
Handvat is binnen 24 uur (na bellen)
Ik zou hem hier dus zeker op aanspreken, zijn agendaplanning klopt dus niet als hij hier geen rekening mee houdt.
zo, 02/23/2014 - 09:09 Permalink
Spinnetje

Bedankt voor jullie reacties. Het voelde voor mij inderdaad niet goed. Buiten het feit dat de kosten hoger zijn opgelopen doordat ik 's avonds een tandarts moest bezoeken. Weet iemand of je eigen tandarts voor een spoedafspraak tijdens praktijkuren ook extra kosten in rekening mag brengen of dat dit het reguliere tarief is?
zo, 02/23/2014 - 11:58 Permalink