Slechte vullingen?

Author:
Etten-Leur
Posted:
za, 02/22/2003 - 08:49
Hallo allemaal,

Ik ben jaren door een tandarts behandeld die heel wat vullingen bij me heeft gezet. De meeste vullingen zijn meerdere malen gezet omdat ze er vaak na korte tijd weer uitvielen (na 1-3 jaar en sommige vullingen zelfs na enkele weken al). Ik heb nu een gebit wat er erg onverzorgd en lelijk uitziet door de grote klompen amalgaam. Ook werd mijn gebit steeds bruiner aan de voorkant door tandsteen. Nadat er van een kies een stukje was afgebroken was voor mij de maat vol en ben ik naar een andere tandarts gegaan.

Nu ben ik sinds een half jaar bij een andere tandarts. Deze heeft bij de eerste behandeling meteen gecontateerd dat er twee kiezen zo slecht aan toe waren dat er een kroon op moest worden gezet (waarvan de kies die was afgebroken) en mijn gebit is grondig gereinigd. Een aantal vullingen is opnieuw gedaan met witte vulling. Een half jaar later (twee weken geleden) is er van een andere kies een groot gedeelte afgebroken (ongeveer een derde). Volgens de tandarts moet ook hier een kroon opgezet worden en de kies ernaast is zo slecht dat die waarschijnlijk geen jaar meer mee gaat en daar zou dan de vierde kroon op gezet moeten worden.

Nu twijfel ik een beetje aan de kunde van mijn vorige tandarts. Mijn familie, die door dezelfde tandarts wordt behandeld heeft dezelfde soort klachten; vullingen die vaak opnieuw gedaan moeten worden (mijn moeder had zelfs een vulling die er dezelfde middag al uitviel). Mijn vraag is nu of het mogelijk is om na te gaan of mijn vorige tandarts zijn werk slecht heeft gedaan, zodat ik tenminste een groot deel van de huidige kosten (4 kronen binnen een jaar) op die tandarts kan verhalen. Mijn huidige tandarts is zeer voorzichtig met uitspraken en zegt dat hij niet kan beoordelen of de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd.

Hoe kan ik nu het beste te werk gaan?

Met vriendelijke groet,

Etten-Leur
admiraal

1) Schrijf uw problemen op.2)laat uw nieuwe tandarts de gebitsituatie goed vastleggen met foto's (ook kleurenopnames)3)Uw nieuwe tandarts heeft natuurlijk een totaalbehandelplan met u besproken en een begroting.
4) Neem contact op met uw vorigetandarts en bespreek UW probleem en vraag hem om een oplossing.5) Loopt dat op niets uit, overweeg dan een stap naar de Regionale beoordelingsraad (contact via NMT Nieuwegein).
Heeft uw huidige tandarts al veel vervangen en is er door hem niets vastgelegd, jammer jammer.
zo, 02/23/2003 - 13:02 Permalink
Anderenaam

Hallo,

Spijtig van je problemen. Zo te zien een prutser aan het werk geweest. Die andere tandarts weet het wel van de onkunde maar durft het niet te zeggen want je valt natuurlijk niet je collegas af. Hm erg slap. Ga het uitzoeken door een commissie ik wens je veel sterkte. Ik hoop alleen dat je geen problemen hebt met de amalgaam vullingen die uit kwik bestaan. Zeer giftig voor dier en mens en dat word zomaar ongevraagd in onze monden gestopt!!Schande!!
Ik wens je veel sterkte en zou je een biologische tandarts adviseren om deze giftige vullingen met beleid te laten verwijderen... Groeten
wo, 09/17/2003 - 02:11 Permalink