Slechte behandeling

Author:
HNoordhuis
Posted:
wo, 07/21/2004 - 20:59
Mijn vader van 81 jaar klaagde al lange tijd over een zere kies. Zijn behandelend tandarts zei dat hij hier niets aan kon doen en dat alles op den duur wel in orde kwam. Mijn vader is erg doof en de tandarts weigert in zijn gezicht te praten zodat mijn vader hem niet kan zien en hem dus niet begrijpt.

Nu is mijn vader op eigen houtje naar een tandartsenpraktijk in Groningen gegaan. Daar blijkt dat hij:
- Zeer ontstoken tandvlees heeft,
- Een ontstoken wortel van een kies,
- Een restant van een boor is achtergebleven in een kies

Ik kan wel huilen omdat ik het zo zielig vind voor mijn vader die tijden met een zere mond heeft gelopen. Hij is nu opgelucht dat hij serieus behandeld wordt.

Wat kan ik doen aan zo'n charlatan? Zo'n slechte beoefenaar van zijn vak. Wij voelen ons machteloos. Kunt u mij raad geven? Mijn vader wil hier niets aan doen, maar ik wil ingrijpen!

Ik wacht uw antwoord in spanning af.

Met vriendelijke groeten,
Henriette Noordhuis-de Jong
dj

Hoi,

Ik begrijp wel dat dit vervelend is hoor.. Kijk, er zijn wat regelingen en procedures voor klachten. Probleem is hier een beetje: de meesten zijn alleen voor de patient zelf. Als uw vader niet wil klagen en u wel heeft u een probleem. Het moet toch in wezen van hem uitgaan..

Inhoudelijk: Uit uw verhaal blijkt, behalve het niet aankijken, denk ik nog niet dingen waarbij het er duidelijk op lijkt dat er fouten zijn gemaakt. We hebben natuurlijk ook niet alle info en ook niet het verhaal van de tandarts. Een vraag: hoeveel tijd zat er tussen het consult in Groningen en het laatste consult bij de andere tandarts? Dat is wel belangrijk.

Doeg,
do, 07/22/2004 - 13:25 Permalink
Louisette

Ik zou als ik jou was idd een klacht indienen, dit zijn nou b.v. zaken ook voor onze toekomst als we oud worden en zeg nou zelf....zou jij niet blij zijn als iemand voor je op komt, nou ik wel. Want zielig is dit zeker te noemen en wat fijn voor je vader dat hij is geholpen om verder plezier van het leven te hebben!

Succes Lou
zo, 07/25/2004 - 18:41 Permalink