Second opinion over kroon

Author:
Mik
Posted:
di, 02/14/2006 - 11:38
Mijn vriend ging laatst naar de tandarts voor controle. Hij had wel al enige tijd last van zijn kies, die gespleten leek. (er was in iig een groot stuk uit)
Nu kon de tandarts al na even gekeken te hebben, zeggen dat er een zenuwbehandeling nodig was en dat de kies niet te repareren was maar dat er een kroon geplaatst moest worden.

Mijn eigen tandarts heeft laatst wel mijn kies gerepareerd (er was ook een stukje af) en is over het algemeen wat spaarzamer met dit soort acties. Volgens mij is een kies ook niet zomaar te vervangen door een kroon? Ik vond dat de tandarts van mijn vriend wel erg snel bepaalde dat er een kroon op moest.

Kan mijn vriend gewoon een second opinion aanvragen bij mijn tandarts?
carabelli

Het is altijd mogelijk om een second opinion aan te vragen bij een andere tandarts.

Het is wel belangrijk dat bij een second opinion de tweede tandarts onafhankelijk blijft, dwz. dat deze naar het probleem kijkt en een gefundeerd oordeel geeft over de situatie en eventuele mogelijke behandelingen, maar zelf geen behandeling uitvoert.

Overigens is niet elke breuk van een element hetzelfde, het is dus niet zo dat een kroon en evt. wortelkanaalbehandeling in dit geval perse overtreatment is.

Met vriendelijke groet
di, 02/14/2006 - 11:49 Permalink
robinson

Vergeet ook niet dat de tandarts van jouw vriend de "geschiedenis" van de tand/kies weet.

Verder helemaal eens met mijn collega. :smt002
di, 02/14/2006 - 12:18 Permalink