scheef geplaatste kroon

Author:
annoula
Posted:
di, 12/11/2007 - 07:10
hallo.

mijn tandarts heeft vorig jaar 2 kronen geplaatst aangezien mijn voortanden niet meer met gewone vullingen konden worden gerepareerd.
Op advies van hem heb ik ze alletwee tegelijk laten doen e.e.a. i.v.m. kleurverschil wat zou kunnen optreden als ik ze een voor een zou laten doen.
Nu is de linkerkroon scheef gaan staan en heb ik een behoorlijke kier tussen de voortanden. Mijn bovenlip gaat hierdoor stuk aan de binnenkant.
Toen ik mij meldde bij de tandarts met deze klacht, gaf hij aan dat er niets aan te doen was.
De kroon kon hij er niet uithalen aangezien hij dan zou breken.
Hij gaf aan mijn tand ernaast maar te vergroten, waardoor de kroon wel op z'n plek geduwd zou worden in de loop der tijd. Dit komt mij vreemd voor.
Volgens mij is de linkerkroon nooit goed recht geplaatst vanaf het begin. Hij zat al meteen scheef.
Aangezien deze 2 kronen nogal wat kostte, vraag ik me af of ik de tanarts aansprakelijk kan stellen en mag eisen dat hij de kroon opnieuw plaatst.
Graag uw advies in deze.
m.vr.g.r Annoula
vV

vind het ook een vreemd verhaal.. sterker nog, een tand zal niet zomaar verschuiven , want dat is wat beschreven wordt. Daar is een reden voor, en verkeerde kroonplaatsing valt daar dacht ik niet onder.. Mij komt voor dat er of een orthodontisch probleem is, of waarschijnlijker een (niet onderkende??) parodontitis.. In het laatste geval had de kroon overigens mi niet zomaar geplaatst mogen worden..

Een echt duidelijk zichtbare spleet tussen tanden komt ergens vandaan...
di, 12/11/2007 - 17:10 Permalink
annoula

Nou ik heb toch echt geen paradontites zoals u suggereert.
Nog nooit problemen met m'n tandvlees gehad en nu nog niet!
Totdat de tandarts mij voorstelde maar een kroon aan te schaffen voor 1 voortand, aangezien de vulling die er in zat toch maar telkens aan vervanging toe was (...) Aangezien er dan kleurverschil zou optreden tussen mijn echte voortand en de te plaatsen kroon, werd mij het advies gegeven ook die andere tand maar van een kroon te voorzien. Die zou vroeg of laat ook wel aan vervanging toe zijn, dus......
Nou als ik ergens spijt van heb gehad is het dit wel!
Loop nu met een kroon die half los zit omdat die tandarts 'm niet goed geplaatst heeft.
Toen ik deze meneer er mee confronteerde zei hij letterlijk: ja mevrouw dat kan altijd een keer gebeuren!
En ik maar betalen zeker? pffft
Waar ik trouwens wel van baal is dat artsen elkaar altijd de hand boven het hoofd houden.
(er zal wel wat met uw tandvlees aan de hand zijn!) Nou dus NIET.
di, 12/11/2007 - 18:19 Permalink
vV

Loop nu met een kroon die half los


wat is het nu?? zit de kroon los, of is de tand aan het verschuiven?? is nogal een verschil namelijk. Wij gaan hier op uw info af, en als die niet klopt, klopt ook het antwoord niet nee. heeft neits te maken met elkaar de hand boven het hoofd houden. Dat gebeurt hier echt niet. lees de diverse topics maar door!

Dat het antwoord u niet aanstaat..das wat anders.
di, 12/11/2007 - 20:29 Permalink
hermina

Hallo Annoula,
Ik begrijp best dat je heel erg boos bent, dat snapt iedereen die het leest! Alleen denk ik niet dat het helpt om boos te zijn op de antwoorden (c.q. tandartsen) op dit forum, die doen het met wat er te lezen valt. Ik zou toch opnieuw proberen de confrontatie met de eigen tandarts aan te gaan, en anders ergens een secund opinion te vragen.
Mvg Hermina
di, 12/11/2007 - 21:20 Permalink