Schadevergoeding van oude tandarts

Author:
Caries
Posted:
di, 10/26/2010 - 19:37
Hoi,

ik zit met een groot probleem. Ik ben 29 jaar en heb sinds 1999 één en dezelfde tandarts gehad. Mijn gebit is niet perfect te noemen maar gezien ik regelmatig op controle ben gegaan ging ik ervan uit dat het wel meezit. Ik heb bij elke controle mijn tandarts gevraagd of alles in orde was en of er behalve wat tandsteen verwijderen nog andere dingen moesten/konden gebeuren om mijn gebit in stand te houden.

Behalve twee wortelkanaalbehandelingen en wat tandsteen verwijderen en een beetje mondhygiene heeft mijn oude tandarts nooit iets aan mijn gebit gedaan. Wat ik wel vreemd vond was dat er wat donkere verkleuringen op mij kiezen zichtbaar waren maar gezien mijn tandarts er verder nooit iets over zei of iets aan heeft gedaan ging ik ervan uit dat alles in orde is.

Wegens een nieuwe baan in duitsland ben ik een aantal maanden terug verhuisd naar duitsland. Hier heb ik mij een nieuwe tandarts gezocht en ben afgelopen week ter kennismaking en controle geweest. De nieuwe tandarts wist niet wat ie zag! Mijn hele gebit zit vol met caries ( op ca. 16 verschillende plekken ). Ik schrok ontzettend van zijn diagnose en hij dacht dat ik al jaren niet meer bij de tandarts was. Ik heb bij mijn oude tandarts de historie opgevraagd en deze vandaag meegenomen naar mijn tweede afspraak.

Mijn nieuwe tandarts heeft absolut geen verklaring waarom die slachter de afgelopen jaren mijn gebit zo naar de klote heeft geholpen. Ik zal heel wat behandelingen moeten ondergaan om mijn gebit weer eenigzins op orde te krijgen. Wat ik mij nu vraag is of het mogelijk is mijn oude tandarts aan hand van zijn eigen behandelhistorie en een onderzoek van die nieuwe tandarts aan te klagen.

Wat zijn de kansen om een tandarts aan te klagen als je kunt aantonen regelmatig op controle geweest te zijn maar nu blijkt dat je hele gebit toch naar de klote is.

Zijn er instanties zoals ombudsmannen die mij in deze kunnen bijstaan of is het aan te bevelen onmiddelijk een advocaat in te schakelen?

Mijn nieuwe tandarts gaf al aan dat de kosten voor het allemaal te herstellen plus minus 2000 Euro zal zijn. Kan ik deze op de een of andere manier op die gast verhalen?

Alvast bedankt voor jullie advies en hulp,

Mvg,

Caries
mecánico para …

Soms, heel soms is het zo dat gaatjes voor de ene tandarts een rustige fase betekenen. Omdat ie je langer kent weet hij/zij dat het niet erger wordt en daardoor de cariës activiteit laag is. Dat betekent niet dat de gekleurde plekjes mooi zijn, maar dat het niet achteruit gaat.
De nieuwe tandarts kan zeggen: achterstallig, de oude zal zeggen.........nee, gemonitord en stabiel. Wellus nietus.

Dus het is belangrijk eventuele foto's (daarom maak ik ze in vrijwel alle gevallen met een interval van 3 jaar) te kunnen vergelijken.
Natuurlijk kan je ook te maken hebben met een tandarts die niet echt goed nakeek, maar dat kan je alleen beoordelen als je iemand zoals jij in de stoel hebt zitten.
Ben wel benieuwd waarom 16 gaatjes 2000 euro kosten?
di, 10/26/2010 - 20:10 Permalink
akua

nou...als je denkt dat je tandarts je slecht heeft behandeld dwz niet volgens normaal goed te verwachten hulpverlenerschap...kun je best soms wat schade verhalen.

Zelf kreeg ik 2000 euro (via rechtsbijstandsverzekering, had ik zelf geen werk van) terug (schikking) omdat mijn oude tandarts me niet goed had voorgelicht/behandeld, hij onderkende bep. tandvleesproblemen veel te laat.

ik kreeg toen allerlei voorbeelden te zien van schadevergoedingen (van tandartsen, bij r.b. verzekeraar) in het verleden...je kunt best snel al wat verwachten was mijn indruk.
di, 12/28/2010 - 14:05 Permalink