Schadevergoeding van kaakchirurg vragen?

Author:
DVa
Posted:
wo, 08/18/2004 - 12:41
Hallo allen,

Elders heb ik een posting geplaats waarin ik heb uitgelegd dat mijn verstandskiezen getrokken zijn bij de kaakchirurg. Dit na aanleiding van een tandvleesontsteking op die plek.
Zojuist ben ik weer bij mijn eigen tandarts geweest (die is net terug van vakantie). Dat heb ik gedaan omdat ik erg veel last van mijn kaak heb.
Hij vertelde me dat een kaakchirurg geen extractie mag uitvoeren als het tandvlees ontstoken is op die plek. Dat is bij mij wel gebeurd, met als gevolg onnodig veel pijn.
Deze pijn werd veroorzaakt door de bacterien die direct in de wond konden gaan. Hierdoor is mijn kaakbot aangetast (dat doet veel pijn) en is de wond gaan ontsteken. Ook duurt de genezing langer; volgens mijn tandarts zal ik in totaal 6 weken lang pijnstillers moeten innemen.

Nu is mijn vraag: Er is een mogelijkheid om een schadeclaim te dienen bij het ziekenhuis waar de kaakchirurg werkzaam is? Heb ik voldoende grond tot zo'n claim? En, houden ze elkaar niet de handen boven het hoofd? Heeft iemand ervaring hiermee?

Alvast bedankt !


Groeten,

Daan
CD

Ik begrijp het ff niet. Je zegt dat je, je verstandskiezen eruit moesten, omdat je daar een tandvleesontsteking had. En dan zeg je dat de kaakchirurg de verstandskiezen niet mocht verwijderen, omdat het tandvlees daar ontstoken was. Het is volgens mij een beetje dubbel.
wo, 08/18/2004 - 18:21 Permalink
DVa

Wellicht heb ik het niet helemaal goed uitgelegd:

Mijn verstandskiezen zijn getrokken omdat ik er last van had, ze stonden haaks (mijn tandvlees was ook ontstoken). Volgens mijn tandarts mag je een verstandskies niet trekken als het tandvlees ontstoken is, deze moet eerst weg zijn (met bv antibiotica). Wel mag een kies volgens hem getrokken worden als de wortel ervan getrokken is.

Ik hoop dat het nu duidelijker geformuleerd is :)

Daan
wo, 08/18/2004 - 22:07 Permalink
marjolyn

Ow? mijn verstandskies is ook gewoon getrokken terwijl ik op die plek een onsteking had, had erna wel even hevige pijn maar de dag erna was het over..
wo, 08/18/2004 - 23:05 Permalink
Ricky

Het is ook helemaal niet zo dat de ontsteking altijd eerst weg moet zijn, voordat een verstandskies mag worden verwijderd. Soms is de situatie zodanig dat je dan wel erg lang moet wachten...en ook dan lijdt je pijn...
Het is inderdaad soms verstandig om bij ACUTE ontstekingen deze eerst trachten te verminderen. Niet alleen omdat er een grotere kans op napijn bestaat, maar door de zwelling is het verwijderen van de kies moeilijker en werkt de verdoving soms minder goed.
Overigens is bij een ontstoken verstandskies antibiotica slechts zelden het aangewezen medicijn, omdat je daarmee de onsteking als het ware inkapselt en het alleen maar moeilijker verdwijnt. Alleen als er sprake is van bijvoorbeeld koorts kan een antibioticum verstandig zijn.
Bij een ontsteking van de verstandskies is het uitspuiten en spoelen met waterstofperoxide (1,5% opgelost in water, verkrijgbaar bij apotheek en drogist) een veel efficientere oplossing.

Ik geef u helaas weinig kans als u een schadeclaim bij de kaakchirurg indient. Het is niet aannemelijk te maken dat u langer pijn heeft, omdat hij uw verstandskies te vroeg heeft verwijderd.

Groeten, Rick :-?
vr, 09/10/2004 - 02:06 Permalink