rekening voor vergeten afspraak

Author:
jeroen1977
Posted:
do, 11/28/2002 - 11:02
Ik heb een vraag wel over de tandarts maar dan een financiele vraag.

Ik heb vorige week mijn afspraak bij mijn tandarts vergeten. Dit was een afspraak van 30 minuten om 4 gaatjes te vullen.
Nu krijg ik van hem een factuur van € 98.00 euro omdat ik dus de afspraak ben vergeten. Is dit een standaard tarief of probeert mijn tandarts zijn vakantie veilig te stellen?? Ik heb nog nooit eerder een afspraak bij hem vergeten.

Graag zou ik van u een antwoord ontvangen.
Moon

Ik weet niet of het bedrag standaard is, maar ik weet wel dat het zo is dat als je een apsraak vergeet, dat je er wel voor moet betalen! Ik denk wel dat er een standaard bedrag voor bestaat! Misschien per kwartier/tien minuten. Dat weet ik niet precies.

Wel veel geld 98,-! Misschien vergeet je ze nu wel nooit meer!!!!
Heb je al contact gezocht met je tandarts en het aan hem gevraagd???
do, 11/28/2002 - 15:59 Permalink
admiraal

Een tandartspraktijk heeft vaste kosten die gewoon doortikken ook als een afspraak niet wordt afgezegd.Daar is een wettelijk vastgesteld code voor C90 voor "verloren tijd". De schade die een praktijk heeft door het -overigens uitermate veel voorkomende "vergeten"- kan worden afgewenteld op degeen die die schade heeft veroorzaakt. Heeft uw tandarts Algemene Voorwaarden die U bekend zijn, de wet zegt "ter hand gesteld" op de rekeningen gedrukt, dan weet u ervan. Is dit een donderklap bij heldere hemel dan is er zeker ruimte voor een gesprek. Mogelijke oplossing: informeer eerst eens naar de opbouw van dat bedrag voor die tijdseenheid.
vr, 11/29/2002 - 10:15 Permalink
damen

wat als de tandarts een verkeerde planning heeft gemaakt en dus zijn afspraak vergeet en ik daardoor voor niets een vrije ochtend kwijt ben ?
zo, 02/23/2003 - 13:56 Permalink
Music Girl

ik heb dan dus wel geluk, mijn tandarts stuurt GEEN rekening als je een afspraak vergeten bent!!

ik weet niet hoe het zit als de tandarts jouw afspraak vergeet, maar dit komt ook wel iets minder voor dan dat de patient de afspraak vergeet.

Groetjes MG
zo, 02/23/2003 - 21:54 Permalink
assi

Ik vind het nogal bot om de eerste keer als u uw afspraak vergeet meteen een rekening te sturen, en dan vooral als het zo;'n ontzettend hoge is!!!
Zelf bel ik de eerste keer dat het gebeurd de patient even op, om te vragen wat de reden van afwezigheid is.
De tweede keer als het gebeurd dan stuur ik de patient wel een rekening. Maar voor een afspraak van een half uur is dit bij ons nooit meer dan €25,-!!!!
wo, 10/29/2003 - 20:06 Permalink
Simply

Beste Assi,

Die € 25,= is een verkeerde inschatting van je "baas". Wees er niet trots op dat jullie zo'n laag bedrag berekenen. Laat je "baas" eens zijn vaste lasten(zie jaarrekening) op een rij zetten en delen door het aantal uren dat hij werkt. Op elke vergeten afspraak van een half uur legt hij op jullie manier van declareren minstens €30,= toe! Dus:inkomensderving en €30,= uit eigen zak betalen om de vaste lasten te compenseren. Beetje dom!
za, 11/01/2003 - 09:34 Permalink
Erica81

Bij ons weet elke patient dat als ze de afspraak niet nakomen dit in rekening wordt gebracht, Dit staat op het afsprakenkaartje op onze site en iedereen heeft een nieuwsbrief gehad waar dit ook in vermeld stond. Bij ons geldt de regel €15 per 10 min.Dit is zo uitgerekend dat de "baas" er mee uit kan, dus er zelf geen geld hoeft bij te doen.Terwijl je volgens de richtlijnen gezien zelfs 100% procent mag berekenen van de geplande behandeling.Het is voor de gein een keertje uitgerekend in onze praktijk, dat als we alle vergeten afspraken (en dat zijn er heeeel wat) niet zouden berekenen, we €10.000 bij moeten lappen.
za, 11/01/2003 - 14:20 Permalink
assi

Misschien is het zo dat mijn baas te goed is op deze manier. Maar vaak is het wel zo dat wanneer een patient niet op komt dagen, hij altijd nog wel andere dingen te doen heeft (die anders s'avonds en in het weekend gedaan zouden worden)om die verloren tijd op te vullen. Net zoals andere tandartsen die wel meer voor een c90 vragen, maar ook gewoon die tijd opvullen met werk wat nog is blijven liggen...

Wij maken ook nooit afspraken langer dan een half uur, dus de schade blijft zo altijd beperkt. Dit laatste natuurlijk niet bij kroon en brugwerk of flapoperaties, daar staat meer tijd voor, maar dan rekenen we wel een ander bedrag voor de c90, mocht de patient geen goede reden hebben voor zijn of haar afwezigheid.

Gr. Assi



[ Dit Bericht is bewerkt door: assi op 2003-11-01 18:33 ]
za, 11/01/2003 - 18:28 Permalink