rekening plus dillema

Author:
berend71
Posted:
za, 02/12/2011 - 16:11
Na 5 jaar niet naar de tandarts geweest te zijn ivm nare ervaringen en daaruit voortvloeiende angst heb ik me er over heen gezet en ben ik weer geweest.
De eerste keer was een globale check en ik kreeg een rekening van 19,63 euro. De tweede keer werd mijn gebit gereinigd en zijn er foto's gemaakt en kreeg ik een doorverwijzing naar de kaakchirurg voor 2 kiezen. (De tandarts had hier overigens het verkeerde nummer van een kies opgeschreven)
Ik kreeg hiervoor de volgende rekening:

M59 46,50
X21 15,50
X10 28,94 (2 maal)
T91 31,00

Ik twijfel hierbij aan de T91 pocketregistratie want ik begrijp uit dit forum dat dit alleen na een chirurgische handeling is? Of begrijp ik dit verkeerd?

Mijn derde bezoek was vreemd. Nog voor ik de wachtkamer in ging hoorde ik de tandarts overleggen met de assistente en de receptioniste over een boze klant waarbij volgens de klant het een en ander was misgegaan. Niet echt handig met de deur open en een benauwde patient. Ook kwam tijdens mijn behandeling een monteur binnen die even wilde kijken naar de tafel waarop de instrumenten lagen. De assistente vroeg keurig toestemming aan me maar toen het meer dan kijken bleek te zijn en de monteur 5 minuten bezig was waarbij het licht boven de tafel telkens bewoog en de tandarts afgeleid raakte heb ik zelf de monteur weggestuurd.

A10 12,92
V14 61,99
V20 10,33
V60 15,50
T82 49,08

Mijn twijfel zit hierbij in de T82. Hij heeft een stukje tandvlees weggebrand maar ik betwijfel of dit nodig was. Het is niet overlegd en ik heb geen toestemming gegeven voor deze kosten die kennelijk niet door de verzekeraar vergoed worden. Ook begrijp ik de verdoving niet. Hij heeft hem wel gegeven (spoot er meer naast dan in) maar ik had daar ooit al een zenuwbehandeling gehad.

Het onderzoek van de eerste tandarts gaf aan 2 extracties, 10 gaatjes en een nogal prijzige paradontis behandeling (ongeveer 500 euro)
Op zich was ik hier niet zo van geschrokken ik was immers 5 jaar niet geweest.

Omdat ik de behandeling ook erg onhanding vond gaan ben ik de tandarts gaan googlen en kwam ik op een consumenten forum terecht waar nogal wat klachten stonden over zowel de tandarts als de praktijk. Hierop heb ik besloten naar een andere tandarts te gaan voor een second opinion.
Deze tweede tandarts gaf aan 2 extracties, 1 gaatje en een behandeling van paradontis (nadat ik naar de paradontis vroeg) van een keer goed schoonmaken en vervolgens een flesje met vloeistof.

ik begrijp dat sommige terreinen nogal grijs zijn maar een verschil van 9 gaatjes lijkt me wel erg groot? De tweede tandarts heeft eerlijkheidshalve minder nauwkeurig naar mijn gebit gekeken en ook niet zo een ronddraaiende foto gemaakt. Beide tandartsen spraken slecht Nederlands (dus moeilijke communicatie) en ik vraag me nu af of het misschien zinvol is om een third opnion aan te vragen. Aan de andere kant zijn de kiezen er inmiddels uit, is er een gaatje gevuld en duik ik het liefst weer onder om vervolgens nog eens 5 jaar over te slaan....:-/
alpifresh

Behalve gaatjes en geen-gaatjes heb je een grijs tussengebied. Er is wel wat aan de hand, maar de ene tandarts noemt dat een gaatje en vindt behandeling noodzakelijk, terwijl een andere tandarts het niet nodig vindt het (al) te behandelen.
Dit zou het verschil tussen 1 en 10 gaatjes kunnen verklaren.
za, 02/12/2011 - 17:00 Permalink