rekening paradontoloog 1 1/2 keer zo hoog uitgevallen

Author:
Dennie
Posted:
do, 05/17/2007 - 22:09
Sinds kort heb ik een implantaat, waarbij het totaal van alle rekeningen is opgelopen tot 3700 euro. In het eerste informatieve gesprek met de paradontoloog heb ik gevraagd hoeveel e.e.a. zou gaan kosten, en toen is mij een bedrag genoemd van tussen de 2000 en 2500 euro. De vraag was of ik ook een bottransplantatie moest ondergaan, en zo ja, dan zou het duur worden, dus de 2500 euro.
Nu is de hele behandeling bij elkaar uitgekomen op 3700 euro, waarbij in de briefwisseling die ik aan het voeren ben, de verklaring van de paradontoloog is dat hij: De tand heeft moeten trekken, een tijdelijke voorziening heeft gemaakt ( voor de tijd dat het implantaat moest vastgroeien), en een bottransplantatie heeft moeten doen a 800 euro, en dat alleen het implantaat met kroon maximaal 2500 euro was. Hij verklaart dat de 'kostenstructuur voor mij niet duidelijk is geweest', en dat ik een offerte had moeten vragen, dan was dit meningsverschil niet ontstaan. Ik sta op het standpunt dat ons eerste gesprek een overeenkomst is, en dat ik dus niet meer dan 2500 euro ga betalen.
Sta ik in mijn recht? Bestaat er een klachten/geschillencommissie waaraan ik dit kan voorleggen?
mecánico para …

Had hij die offerte niet ook gewoon kunnen geven? Kostenstructuur van een behandeling als deze kan u als leek niet echt overzien.

Beetje kort door de bocht dus. En ik kan me voorstellen dat alles wat ie deed correct is gedeclareerd. Blijft mijn punt..........wat zou ie doen als zijn keuken 1,5x zo duru was geweest?

Het gaat niet om een euro of tien ofzo, het zijn stevige bedragen. Een overschreiden met 50% is niet zomaar effies weg te praten. Ik denk dat ie zich dat mogelijk al niet meer zo 1-2-3 realiseert.

Dus ik vrees dat je wel aan betaling vast zit, maar ik zou toch een gespreid betalen zonder rente over een langere periode aanvragen, zodat het leed niet helemaal op uw twee schouders komt te liggen.

Voor beiden overigens een leermoment, want u had het ook voor de behandeling kunnen vragen, het is geen broodje wat u bestelde namelijk.
do, 05/17/2007 - 22:40 Permalink
robinson

Ik zou erg graag een specificatie willen zien van deze kosten.
€2500 voor een solitair implantaat met een kroon,(verschroefd of gecementeerd?) is m.i. erg veel.
Zeker gezien de prijzen die door ons gehanteerd worden.
vr, 05/18/2007 - 14:30 Permalink