rare factuur

Author:
Shimai
Posted:
di, 12/03/2013 - 09:48
Hallo allemaal, ik post hier een probleem van mijn vader, hij is onlangs bij zijn tandarts geweest, en werd door een nieuwe tandarts behandelt en is in totaal 2x daar geweest, 1x voor controle en daarna voor de behandel afspraak.
Hij heeft nog maar 8 tanden en is in totaal 15 minuten behandelt en daarin is naar de factuur aangeeft het volgende gedaan;
1x v13 drievlaksrestauratie
6x V21 etsen in combinatie met etsbare onderlaag
2x V11 eenvlaksrestauratie
3x V12 tweevlaksrestauratie

Kosten euro 323,96

Inmiddels zijn er ook al weer 2 vullingen van den 3 vlaksvulling beschadigd cq. uitgevallen.

Ik ben geen tandarts maar het lijkt mij dat deze tandarts op steroiden draait , dat is toch niet te doen in 15 minuten of wel en wat moeten we hier nu mee aanvangen?
vV

a kan het niet in 15 minuten, b. is er waarschijnlijk hap-snap behandeld aangezien twee er al weer uitliggen. Kan door slechte procedure komen (begrijp ik als dit in 15 minuten neergezet is...) of door verkeerde indicatie, of wellicht ook beiden.
di, 12/03/2013 - 13:11 Permalink
Grappa

Heeft je vader wel een begroting gekregen? Daarnaast is dit alles in 15 minuten niet te doen. Ik ben zelfs geneigd aan fraude te denken.
Een ervaren tandarts is met deze 6 vullingen misschien wel een uur of langer bezig namelijk. Kortom al dit werk kan gewoon niet in 15 minuten zijn gedaan.
Niet betalen, de tandarts aangetekend in gebreke stellen en een klacht indienen zou ik doen. Geen begroting en geen uitleg is geen behandelovereenkomst.
Als je vader een aanvullende verzekering heeft zou je het ook bij je verzekeraar kunnen proberen neer te leggen.
di, 12/03/2013 - 14:22 Permalink
Shimai

Ok en wat nu dan, de cz betaald de tandarts gewoon voor de door haar ingediende factuur en mijn vader dient de cz dus weer te betalen! Nu is de oude tandarts een goede klant van mij en ook de nieuwe die durf ik hier best mee te confronteren, maar touwtrekken daar heb ik dus geen zin in. De factuur beschrijft de uitgevoerde handelingen en de daarbij behorende bedragen als jullie eggen dit kan niet in 15 minuten en je moet zo handelen dan hoor ik graag hoe dan te handelen.
di, 12/03/2013 - 20:07 Permalink
Shimai

Inmiddels heb ik de 'oude' tandarts gemaild en die heeft zijn collega laten bellen met mijn vader, de tandarts die het werk dus uitgevoerd heeft stelt voor dat in januari de beschadigde tanden weer hersteld worden door haar!
Voor de rest wordt er nergens over gesproken, geen verklaring omtrent de korte werktijd waarin ogenschijnlijk 6 vullingen geplaatst zijn.
Het is niet mijn stijl om iemand zomaar aan de schandpaal te nagelen maar ik zou toch graag wel een logische verklaring willen horen hoe het nu mogelijk is dat e.e.a. in zulks een korte tijd gerealiseerd is kunnen worden.
Weet iemand hoe nu te handelen?

CZ informeren?

Alvast dank voor jullie respons.
wo, 12/04/2013 - 18:03 Permalink
vV

Je zou eea kunnen uiten in een brief. Dat kwartier is een hard getal, of perceptie/ gevoel , en van wie dan?
In een brief staat het zwart op wit, is wat confronterender, en ook niet meer te negeren . Moet het wel allemaal kloppen natuurlijk.
wo, 12/04/2013 - 18:49 Permalink