Problemen met kunstgebit hoe dit op te lossen?

Author:
zchang
Posted:
ma, 11/07/2005 - 12:37
Mijn oma is al vanaf Maart 2005 bezig voor haar kunstgebit en tot heden is dit nog niet gelukt. Al 7 maanden geen tanden kunnen gebruiken om iets hartigs te kunnen eten. Nu tot heden is haar gebit nog niet goed en ze krijgt alleen maar blaren in haar mond.

financieel is er een budget opgemaakt door de tandarts, maar door al dat gesleutel is hier ver overheen gegaan. Frustrerende is dat haar kunstgebit niet eens goed is. Maar de facturen komen binnen na overleg met de tandarts wordt uiteraard verteld dat mijn oma moet terug komen Maar na zoveel behandelingen hebben wij er geen vertrouwen meer in. Het vervellende is dat de facturatie van de tandarts is uitbesteed en na contact met deze kantoor te hebben gehad facturen zij alleen maar keihard.

Wie kan ons raad geven om dit probleem op te lossen in eerste instantie moet haar gebit uiteraard eerst goed zijn en 2e kwestie het financiele aspect in hoeverre mag een tandarts afwijken van het budget zonder dit eerst te overleggen ?? Is er een commissie waar we meer duidelijkheid kunnen krijgen ?? wie kan ons helpen we zijn ten einde raad??
zchang

Ja, dit is haar eerste kunstgebit maar haar tanden waren in Maart al eruit en nu is het inmiddels al zeker 7 maanden verder zijn dit normale tijden?? om kunstgebit erin te laten wennen??

Ik ben geen expert hierin maar in principe moet dit na zo'n lange tijd toch wel klaar zijn? Daarnaast is het zeer slecht voor haar gezondheid ze weegt nog maar 55 kg.

Nazorg is volgens u dus kostenloos hieronder valt dus ook het bijsleutelen?? opvullen en bijwerken??

Want na het opleveren van het gebit is ze meerdere malen terug geweest en er zijn nogal wat kosten bijgekomen. Over het gemaakte budget van de tandarts zelf is nu al het bijna dubbele aan kosten overschreden. 850 euro ongeveer. wie neemt dit dan eigenlijk voor zijn rekening??

Nu wordt alles gewoon doorberekent als ik hierover wil informeren word ik doorgestuurd naar de administratiekantoor en bel ik deze dan moet ik weer vervolgens naar de tandarts gestuurd. Is er ook een onafhankelijk persoon die hierin kan bemiddelen een soort commissie ofzo??
ma, 11/07/2005 - 13:19 Permalink
vV

als zij ziekenfonds verzekerd is (en dit geldt volgend jaar volgens mij ook voor de basisverzekering) heeft zij na plaatsing van de prothese (welke voor 75% regelrecht aan de tandarts vergoed wordt aan de tandarts) recht op enkele maanden nazorg. Na 6 maanden mag zelfs o.h.a. een geheel nieuwe prothese gemaakt worden (wel weer 25% eigen bijdrage, meestal vergoed door de aanvullende verzekering)

Voor de resterende aanpassingen buiten de 3 maanden geldt dat er een consulttarief gerekend mag worden. Dit vervalt uiteraard wanneer dit samenvalt met aanbrengen van tissue-conditioning, of opvullen (rebasen).

Naar ik meen gelden voor de particuliere standaardpakketpolis dezelfde regels, echter e.e.a. zal wel door de tandarts aan u gefactureerd worden, declaratie bij de verzekering door de patient zelf.

Echter als er nog steeds sprake is van veel drukplekken kan er ook eens over coulance gesproken worden.

Het administratiekantoor kan indien u gegrond bezwaar maakt tegen nota`s geen harde actie nemen, dat is een beslissing van de tandarts. Overigens zal in zo`n situatie een administratiekantoor (welke?) meestal juist langzamer werken ipv harder.
wo, 11/09/2005 - 07:17 Permalink
zchang

Je kan altijd informatie opvragen bij het TIP het tandheelkundig informatie punt.

Hallo kun je mij het adres geven want dit gaat niet goed zo

!
vr, 02/17/2006 - 12:55 Permalink
robinson

Volgens COTG 2 maanden, staat ook in de UPT tarievenlijst.

Wat betreft de vraag,
in maart 2005 zijn de tanden eruit gehaald, volgens uw bericht is het al 7 maanden geleden dat er een VP(volledige prothese) is geplaatst, uw oma heeft dus in juli 2005 de prothese gekregen?
Na 6 maanden na de extracties van de gebitselementen kan een prothese definitief opgevuld worden, dat er daarna drukplaatsen ontstaan is vrij normaal.
De prothese zou dus eigenlijk in september al aangepast moeten/kunnen zijn.
Er kunnen legio oorzaken zijn waarom een prothese niet goed past,
derhalve lijkt het me zinvol om eens een tweede mening bij een tandarts-prothetist te vragen.
Als u uw postcode geeft kan ik wel eens op de TSVOIp lijst van de NVOI nakijken of er een tandarts bij u in de buurt zit.
Deze tandartsen hebben vaak wat meer ervaring in het prothetisch gebeuren.
Moet me trouwens van het hart dat uw oma's tandarts in ieder geval goed is met nota's sturen.
Voor een dergelijke overschrijding kun je bijna een nieuwe VP laten maken.
vr, 02/17/2006 - 14:11 Permalink