Problemen met een tandarts die opeens failliet is

Author:
jodes
Posted:
ma, 03/09/2009 - 16:19
Ik ben op dit moment 24 jaar, en vanaf mijn 6de bij een tandartspraktijk in Amersfoort >>>> MOD naam verwijderd <<<< patient.
Toen ik een jaar of 14 was, is mijn kies afgebroken, deze heeft de tandarts hersteld, met een vulling.

Een paar maanden later had ik ontzettende pijn, de tandarts heeft toen een wortelkanaal behandeling gedaan.
De kies moest eens in de twee jaar, gevuld worden. Toen ik 22 was besloot de tandarts hier een kroon op te plaatsen.
De tandarts is in dit jaar een nieuwe praktijk begonnen, en mijn tandartsen wisselden steeds ik had nooit meer >>> MOD naam verwijderd <<<

De kroon werd geplaatst door een vennoot tandarts in de praktijk van >>>>MOD naam verwijderd <<<<< ( zuid afrikaan, aardige vent)
Een week of 2 later begon de kies behoorlijk zeer te doen, en er zat een bultje op ik belde naar de tandarts en de vrouw van de receptie zei dat dit napijn kon zijn niks ernstig.

Ik nam een aantal pijnstillers, en idd de pijn ging weg. Een maand of 11 later kwam ik bij weer een verschillende tandarts die mij mededeelde dat de wortelpunt zodanig was ontstoken dat de kroon eraf gehaald moest worden, ik kreeg antibiotica mee en we moesten kijken hoe het ging. Ik heb toen met de tandarts gesproken dat ik niet blij ben over de gang van zaken, de kroon heeft er maximaal een jaar opgezeten deze moest er nu weer af en kon niet meer teruggeplaatst worden. Hij deelde mij mede dat ik dan de tandarts moest opzoeken, die de kroon heeft geplaatst terwijl ik bij de beste man patiënt bent, dat hij met meerdere tandartsen werkt kan ik niks aandoen. De beste tandarts was namelijk terug naar Zuid-Afrika.

Hij zei laten we kijken of de antibiotica aanslaat, drie weken later ben ik terug bij de kliniek is de tandarts gesloten.

Wat blijkt tandartsenpraktijk is failliet, ondertussen had ik ook erg last van een kies bovenin. Ik ben naar een noodtandarts gegaan, deze heeft mij medegedeeld dat boven een wortelpunt behandeling nodig is, omdat de wortelkanaalbehandeling niet goed is uitgevoerd.
En beneden was de kies niet meer te redden en moest worden getrokken. Het lijkt erop dat deze tandarts wortelpunt behandelingen niet goed kan uitvoeren, aangezien mijn zusje precies dezelfde complicaties heeft. (slecht uitgevoerde wortelkanaalbehandelingen resultaat kaakchirurg wortelpunt behandeling)

Mijn vraag is wat kan ik doen, ter compensatie.

Ik voel me namelijk behoorlijk door deze tandarts in het ootje genomen. De kosten voor een kies zijn.

5 x vullen
1 x wortelpunt behandeling
1 x plaatsen noodkroon
1 x plaatsen Kroon

1 x kroon verwijderen + noodvulling

1 x 150 euro eigenrisico kaakchirurg verwijderen kies.
Illuminus

Helaas....een tandarts is zelf verantwoordelijk voor het door hem/haar geleverde werk en is hier op aanspreekbaar. Strikt gezien kunt u niet een tandarts ter verantwoording roepen voor werk van een ander.

Of het netjes is om als kliniek zijnde dan maar te zeggen dat u achter de verantwoordelijke tandarts aan moet, is een ander verhaal natuurlijk.

Een hard gelag in deze...

met vriendelijke groet.
ma, 03/09/2009 - 17:25 Permalink