probleem brug

Author:
er
Posted:
wo, 08/16/2006 - 10:10
Ongeveer 10 jaar geleden is er een brug geplaatst, echter na 7 jaar bogonnen er klachten, en nu na lang aandringen blijkt dat de brug aan 1 kant los zit. Nadat de tandarts een aantal keren had geprobeerd om de brug er af te tikken, wat niet lukte blijft er volgens haar maar 1 optie over en dat is de brug te slopen en een nieuwe brug te maken en plaatsen.
Dit kost ons echter veel geld. Voordat de brug geplaatst werd kregen wij te horen dat zo'n brug zeker 30 jaar bleef zitten.
Vraag: hoe kan het dat de brug aan een kant los zit.
vraag: is hier sprake van een montage fout, daar de lijn aan de ander kant in zijn geheel niet los komt.
vraag: wie zou er voor de kosten van de nieuwe brug moeten opdraaien.
vraag: hoe lang gaat zo'n brug mee. Het mag toch niet de bedoeling zijn dat je elke 7 jaar een nieuwe brug moet betalen.
peertje

Beste er.

De uitspraak "die brug gaat 30 jaar mee" was zoals bleek wat voorbarig. Echter, de levensduur van een kroon of een brug is wetenschappelijk aangetoond ongeveer 10 jaar. De reden van loskomen van een pijler van de brug kan veel meer zijn dan alleen een contructie fout. Je hebt aangegeven dat er klachten waren, maar watvoor klachten is me niet duidelijk.
Begrijpelijk dat je het in de constructie zoekt, maar ook je mond, je atnden en kiezen zijn aan verandering onderworpen. Zo kan een bepaalde manier van dichtbijten ontstaan die nadelig is voor de brug.
Ook kan er stiekum een gaatje of een barst ontstaan zijn die je op geen enkele foto te zien zou zijn geweest.

In zo'n geval is het een zuur appeltje voor beide partijen (ik neem aan dat de tandarts die de brug heeft geplaatst dezelfde is die 'm er nu af moet halen). Ik zou in elk geval eerst kijken wat er onder die losse brug vandaan komt, dan je plan trekken aan de hand van de mogelijkheden.
In een geval als dit zou ik de vaste pijler als kroon laten staan, de brugdeel/losse kroon eraf halen en eens kijken wat er dan staat. Misschien uiteindelijk een nieuw brug, misschien een kies die eruikt moet en tzt een andere oplossing.

Zonder die info kan je niet zo veel.

Hoe het dus kan is? er zijn zo veel redenen. Hoe de kosten lopen: hangt deels van de reden van loskomen af, deel toch ook gewoon eigen risico want pech is niet altijd af te schuiven naar een ander. En als je echt tot het gaatje wil: eenbrug gaat 10 jaar mee, na 7 jaar klachten zou betekenen dat je een "nieuwe brug zou krijgen met 30% korting maximaal.
Maar dan moeten beide pijlers wel okee zijn en er geen aanleiding zijn in je eigen mond, gedrag of zorg voro je tanden die ook maar enige twijfel geven.
Daarmee bedoel ik, als je toen (3 jaar terug) ineens zwaar aan de suikerpot bent gegaan, medicatie kreeg voor wat dan ook die je speeksel benadeelt in buffervcapaciteit, dikke stress hebt gehad of wat dan ook.....dan zou ik daar als hulpverlener ook niet zo 1.2.3 de kosten voor accepteren.
wo, 08/16/2006 - 11:49 Permalink