Probleem

Author:
LindaM
Posted:
di, 08/14/2012 - 21:55
Hallo,

Ik heb niet zo zeer een meningsverschil enkel een probleem waar ik niet goed raad mee weet, maar wist niet waar ik het anders moest plaatsen.

Het volgende is namelijk het geval. Ik zit namelijk wegens schulden bij het GKB, ik heb slechts 40 euro in de week te besteden voor de rest gaat het inkomen op aan vaste lasten. Momenteel kan ik zelfs de schuldeisers niet betalen en is het wachten tot wij toegelaten worden in het wsnp.
Een van mijn schuldeisers is ook mijn tandartsenpraktijk van hun heb ik destijds de mededeling gekregen dat zij me niet verder wensen te behandelen alvorens ik de openstaande rekening voldoe. Ik kan deze dus niet betalen, en aangezien ik enkel de basis verzekering heb wordt niet alles vergoed door de zorgverzekering.
Nu is het zo dat ik ondertussen al enige tijd niet meer bij de tandarts ben geweest en in die tijd is mijn gebit zodanig verslechterd dat er wel iets moet gebeuren. Ik mis aan mijn bovengebit stukken uit mijn voortanden en sommige kiezen en wellicht gaatjes die ik zelf nog niet merk. Ik heb er geen pijn aan gelukkig maar de scherpe randen zijn wel vervelend aan mijn wangen en lippen. En psychologisch begint het nu ook te spelen ik durf niet meer te lachen omdat het er niet uitziet.
Ik wil heel graag dat het gemaakt wordt of van mijn part getrokken, maar ook die behandelingen kan ik niet bekostigen en ik weet dus onder tussen niet meer wat ik kan doen of wie ik kan benaderen. De zorgverzekering vergoed slechts een deel, en als ze het dan terug storten "verdwijnt" het in de GKB. Maar mijn tandarts zal toch zijn geld willen zien alvorens hij iets zal willen doen. Ik hoop dat iemand mij advies kan geven.
Newtan

Een klant van me verdient zwart bij en betaalt zo. Maar dat kun je vast niet. Anders zou je dit niet schrijven.

Ik weet niet wat GKB is, maar overleg eens of ze de uitkering voor de tandarts ook aan de tandarts willen betalen.

Of vraag bijzondere bijstand aan voor het toonbaar maken van je tanden.
di, 08/14/2012 - 23:11 Permalink
LindaM

Inderdaad valt zwart werken of überhaupt werken niet onder de optie (momenteel) Hoewel ik heel graag zou willen, zit dat er nu even niet in.

GKB staat voor De Gemeentelijke Kredietbank. (GKB) is een overheidsinstelling voor hulp bij schulden, preventie van schulden, inkomensbeheer en sociale kredietverlening.

Ik kan inderdaad bij hen overleggen of zij die uitkering van de zorgverzekeraar naar de tandarts over maken. In de meeste gevallen is dat niet het probleem, echter door mijn basis paket krijg ik niet alle gevallen (volledig) vergoed. En kan daarom dus niet de volledige behandeling betalen.

Uw opmerking over bijzondere bijstand is een goede ik zal eens informeren of ik hier aanspraak op kan maken. Als iemand verder nog ideeën heeft, graag. Want momenteel weet ik echt even niet meer wat ik nog kan doen.
di, 08/14/2012 - 23:44 Permalink
LindaM

:-? Als ik een AV kan betalen zou ik niet aankloppen voor een bijzondere bijstand want dan kan ik die 20% die de zorgverzekeraar niet vergoed ook zelf betalen, even krom gezegd. Maar ik heb vanmiddag een afspraak bij mijn maatschappelijkwerker hij kan me vast wel meer vertellen.
wo, 08/15/2012 - 08:46 Permalink
vV

die bijzondere bijstand is meestal slechts een aanvulling op wat de AV niet vergoed, er is bijna geen AV meer die alles dekt namelijk. Maar goed ik begrijp u wel, informeer alleen maar over de bij mij bekende regels, die ook nog eens per gemeente kunnen verschillen.
Bijzondere bijstand is er ook voor andere zaken trouwens.
wo, 08/15/2012 - 09:15 Permalink