preventieve vullingen

Author:
Diny
Posted:
do, 01/06/2005 - 00:01
Tot op heden heb ik geen last van mijn tanden en kiezen. Ook heb ik geen enkele vulling. Onlangs ben ik naar de VS verhuist en daar ging ik ook naar de tandarts. De tandarst daar raadde me 8 preventieve vullingen aan plus het trekken van de verstandkiezen. Ik was echt geschokt want ik dacht altijd een goed gebit te hebben, maar 8 vullingen is heel veel. De redenatie is dat er kleine groefjes in je kiezen zitten, waar vuil in komt die je er niet uit kunt poetsen, waardoor onder het glazuur een gaatje ontstaat die dan waarschijnlijk meteen in een wortelkanaalbehandelingen resulteert. Het gaat me persoonlijk allemaal wat te snel, aan de andere kant wil ik wel het beste doen voor mijn tanden en kiezen. Wat ook meespeelt is dat als ik nu (witte) vullingen er in laat zetten, die 5 tot 7 jaar meegaan, ik het nog heel vaak opnieuw moet doen (ik ben nu 28).

Is er iemand die hier advies over heeft of dezelfde ervaringen heeft.
dj

Doelt de tandarts niet op "sealen"? Dat is toch wat anders dan vullen.

Als je twijfelt even niets laten doen en ook eens naar een ander gaan!
do, 01/06/2005 - 02:15 Permalink
Diny

Nee, het is niet sealen. Ze slijpen de groefjes uit zodat er geen vuil meer in zit en dan plaatsen ze er een kleine vulling over heen. Je moet ze absoluut aldoor laten vervangen.
do, 01/06/2005 - 02:39 Permalink
Roxanne

Lijkt wel veel op sealen, alleen met een ander vul materieaal... hoewel sealings ook op witte vullingen zijn gebaseert...

Ik zou het nog eventjes goed navragen...
do, 01/06/2005 - 11:21 Permalink
Ricky

Het is inderdaad sealen. Vaak worden de groeven (fissuren) iets uitgeslepen: om beter toegang te krijgen tot de bodem van de groeven en om lichte aantastingen te verwijderen, zodat deze niet onder de sealing vrolijk door woekeren.

Rick :D
za, 01/22/2005 - 17:49 Permalink