Porblemen met nieuw boven en ondergebit

Author:
GerQua
Posted:
wo, 12/04/2013 - 09:40
Ik heb sinds twee maanden een nieuw boven kunstgebit en een gedeeltelijk kunstgebit van kunsthars, 5-13 elementen onder. Ondanks dat ik herhaaldelijk naar de tandarts ben terug geweest om dit te laten aanpassen, past het nog steeds niet en heb ik heel erg veel pijn in mijn mond.
Ik vind dat het bovengebit te ver naar achter in mijn keel reikt en ik daardoor niet normaal kan eten en slikken. Mijn ondergebit klemt mijn eigen tanden erg af, hij heeft zelfs al aan mijn eigen tanden geslepen om dit proberen op te lossen, dit is niet gelukt.
Ik heb hem gevraagd om beide delen opnieuw te maken zodat ze wel passen, maar daar kreeg ik het lakonieke antwoordt op dat hij de gemaakt protheses wel kon aanpassen en als ik het niet goed vond dan moest ik ze maar in de "kast' leggen dat deden zoveel mensen. Ik wil echter een goed passen en een voor mij pijnloos kunstgebit krijgen zoals mij beloofd was door hem. Ik wil het ondergebit aan hem terug geven en het bovengebit door een andere technicus laten maken. Kan ik dit doen zonder gevolgen voor de rekening die hij zoals ik graag wil dan moet aanpassen?
vV

complex verhaal. zeker omdat er individuele zaken een rol spelen. De een gaat aanpassing /wennen aan een prothese makkelijker af dan een ander. Als het alleen drukplekken zijn moet het eenvoudig mogelijk zijn dit aan te passen. het blijven wel hulpmiddelen met beperkingen.
Teruggeven en dan verwachten dat de rekening aangepast wordt gaat niet werken, zo zit het niet in elkaar. Wanneer duidelijk is dat hij zijn inspanningsverplichting niet na komt kunt u iets met een klacht, maar dat is een lastig verhaal om hard te maken.
Treed eens goed in overleg, zonder een beschuldigende vinger dat hij iets niet goed doet. Wanneer hij bij de uitspraak blijft dat u hem maar in de kast moet leggen dan, kunt u na bevestiging aan hem daarvan zich tot een andere tandarts wenden. Niet alles in dit verhaal is de tandarts verwijtbaar in ieder geval.
wo, 12/04/2013 - 13:02 Permalink