Pijnklacht, plichten tandarts.

Author:
Jeroenartz
Posted:
ma, 03/23/2015 - 18:00
hallo allemaal..

Plaats me vraag hoer even aangezien ik even wil weten wat mijn rechten zijn, en de plichten van me tandarts.

Afgelopen woensdag 18 Maart breekt er een stuk van me kies af.. Dit ook duidelijk te zien in de spiegel, en de pijn daarbij is niet bepaald prettig. Dit is savonds met eten gebeurt, dus meteen de volgende dag gebeld. Kon niet eerder dan de 26ste terecht. Ik heb het verhaal en de pijn uitgelegd.. Kon niet eerder..

Weekend is er dus inmiddels overheen gegaan.. Maar de pijn is niet te harden, en net met eten voel ik gewoon dat er eten tussen mijn kaak en stuk kies blijft hangen, wat zorgd voor enorm veel pijn..
Ga morgen meteen weer bellen.. Maar de vraag is dus:

Is een tandarts niet verplicht of iets dergelijks pijnklachten te helpen binnen een bepaalde tijd?

Alvast bedankt voor het lezen
Chris888

Tandarts heeft idd zorgplicht. Ik weet niet wat de precieze regels zijn, hoe hard die zijn, maar het is normaal dat een tandarts dagelijks tijd reserveert voor acute klachten, waarin hij misschien niet helemaal afbehandelt maar in ieder geval probeert patiënt pijnvrij te krijgen (denk evt aan endostart, noodvulling enz.). Als je vroeg belt in principe dezelfde dag of anders de volgende.

Dus idd nogmaals bellen en uitleggen dat pijn niet te harden is. Volgens mij is het ook niet verstandig om bij pijn door uitgevallen vulling of afgebroken kies al te lang door te blijven lopen.

Als je zoekterm zorgplicht invoert zul je zien dat er al meer over geschreven is op dit forum. Succes in ieder geval.
ma, 03/23/2015 - 21:38 Permalink