Persoonlijke gegevens

Author:
SingleGirl82
Posted:
di, 01/24/2006 - 10:28
Hallo allemaal,

Gister een discussie gehad met mijn oude tandarts assistente.
Ze zouden mijn gegevens doorsturen naar mijn nieuwe tandarts. Deze waren niet aangekomen. Dus vroeg ik of ik ze even mocht komen ophalen (omdat ik ze die middag nodig had) Dit was volgens de assistente niet hun werkwijze en daar werd ook geen uitzondering op gemaakt. Dus ik gevraagd of ze het toch even kon informeren wie die werkwijze dan bepaald en uiteindelijk (na heel veel gedoe) wilde ze me dan wel even terug bellen.

Nu belde ze me met de mededeling dat het beleid van de overheid komt en vastgesteld staat in de wet dat ze persoonlijke gegevens niet aan de persoon mogen meegeven.

Mijn vraag is of dit klopt?!

Bedankt!

SingleGirl82
backdoor

Dat verhaal heb ik al eerder gehoord, maar nooit bevestigd gekregen. Er zijn genoeg tandartsen die er niet moeilijk over doen. Mijn tandarts deed er inderdaad moeilijk over. Ik heb het opgelost door het dossier naar mijn nieuwe adres te laten sturen met de vermelding dat daar een tandarts zat. Was verder geen probleem
di, 01/24/2006 - 15:21 Permalink
dj

M.i. is het kul. Je mag (zoek maar eens op WGBO op dit forum, daar staat het allemaal in)
- een kopie opvragen
- opdracht tot vernietiging van je dossier geven

met nauwelijks meer woorden dan ik er hiervoor gebruik (aanhef, hoogachtend etc). Dan loop jij dus rond met het enige exemplaar van je dossier. Punt. Het verzet van de tandarts is dus zinloos.

Wel mag de tandarts bv een paar dagen nemen om het even uit te draaien en te bekijken en een kopieervergoeding in rekening brengen.

Eerder is deze discussie hier gevoerd: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=5336
di, 01/24/2006 - 15:35 Permalink
vV

Is kul! het is zelfs zo dat u persoonlijk de gegevens op moet vragen. De ene praktijk mag geen gegevens doorsturen naar de andere praktijk zonder dat hier toestemming voor gegeven is. Indien het tussen de praktijken gaat, en u heeft uw oude tandarts hier zelf niet over gebeld/geschreven, mag er geen dossier worden doorgestuurd!
di, 01/24/2006 - 16:45 Permalink
SingleGirl82

Ok bedankt voor jullie reacties.

Ik dacht al wel dat ze onzin sprak (heb zelf ook college's gehad over WGBO) maar wilde het even checken.

Verder ga ik er geen moeite meer aan verspillen. Ze zoeken het maar uit, ik ben blij dat ik daar weg ben. Hoe langer ik erover denk hoe meer ik me realiseer dat er bepaalde zaken daar niet kloppen (of in ieder geval zeker niet klantvriendelijk zijn)

Wil iedereen nog even heeel erg bedanken, vind het echt een geweldig forum.
di, 01/24/2006 - 17:42 Permalink