Periodieke controle door mondhygienist of tandarts?

Author:
beugelbekkie1
Posted:
ma, 06/11/2012 - 17:33
Hallo,
Ik ben recent bij de tandarts geweest voor een 0,5 jaarlijkse controle.
Deze wordt niet uitgevoerd door de tandarts zelf maar een assistent. De factuur voor 20 min bedroeg euro 71,00:
A111 Periodieke controle € 21,00
C214 Gebitsreiniging uitgebreid € 50,00

Voorheen was dit bij mij vaak een gemiddelde gebitsreiniging maar die bestaat blijkbaar niet meer. Dus C214 zal wel de correcte code zijn.
Wat ik mij nu afvraag is of het correct is dat er ook een A111 wordt gerekend door de mondhygienist?
vV

was het een assistente of MH? het tarief voor tu is voor 20 min werk, dus in welke tijd is de controle dan gedaan? komt mij voor dat iemand de controle gedaan heeft waarvan en bij u de bevoegdheid niet bekend is en die zeer waarschijnlijk niet is opgeleid voor deze diagnostiek, en ik zou als ik u was verlangen dat de tandarts in ieder geval de controle zelf doet. ik vind dit uit zorgtechnisch oogpunt maar ook voor dit geld niet helemaal correct overkomen. Heeft u toestemming ervoor gegeven dat iemand anders dan de tandarts zelf dit doet?
di, 06/12/2012 - 08:28 Permalink
beugelbekkie1

Volgens de website van de tandarts is zij:
tandartsassistente-plus, preventie-assistente

Dus geen MH zoals ik aangaf.
Ik heb zelf nooit (bewust) toestemming gegeven dat controles door iemand anders dan de tandarts worden uitgevoerd (en ik kan hier ook niets over vinden op de website van de tandarts dat dit een "normale" gang van zaken is).

Ook indien de code wel gebruikt mag worden door een assistente blijft dus inderdaad de vraag of beide codes terecht zijn voor 20 min in de stoel?
wo, 06/13/2012 - 18:51 Permalink
vV

volgens mij is het niet de bedoeling dat een preventieassistente, met hoeveel plussen dan ook, periodieke controles en dus diagnostiek gaat doen...
dus dat deel vand e nota vind ik al niet kunnen, ik vind het ook niet kunnen dat er blijkbaar niet op nette manier gedelegeerd is, en dat u blijkbaar vantevoren niet goed geïnformeerd bent en dus geen echte toestemming hebt kunnen geven ervoor (informed consent)
do, 06/14/2012 - 08:25 Permalink