overstappen naar een andere tandarts?

Author:
hdeweert
Posted:
za, 03/14/2015 - 11:28
Al jaren waren wij bij dezelfde tandards. 1 x per jaar voor controle en 3 a4 maal per jaar bij de mondhigeinst. Naar tevredenheid en alles ging goed. Omdat deze tandards naar het andere eind van de stad verhuiste wilden wij een tandards die niet zo ver van huis was. Wij melden ons bij een tandards aan die op loopafstand van ons huis een praktijk had. Helaas nam deze gelijk kontakt op met onze oude tandarts en verstoorde daardoor de relatie met deze tandards. Na controle van het gebit gaf deze nieuwe tandarts aan dat het gebit een behandeling nodig had om het tandsteen te verwijderen. Deze behandeling zou ons rond de 1000 euro pp gaan kosten. Helaas konden wij door de verstoorde relatie niet meer terug naar onze oude tandard. Dus moesten wij deze tandarts maar acsepteren. Hij kijkt 1 maal per jaar ons gebit na halt in 5 min wat tandsteen weg en geeft aan dat er een behandeling van 1000 euro is. Ik krijg het idee dat deze arts bezich is ons gebit te verwaarlozen en ons financieel een poot wil uitdraaien. Zijn er meer mensen die een dergelijke ervaring hebben en wat heben die gedaan?
Grappa

Contact opnemen met andere zorgverleners kan absoluut niet. Dan mag aleen met je toestemming. Is die wel gevraagd? Zo nee dan is dit gedrag klachtwaardig. Daar schiet je alleen weinig mee op wat betreft de vorige tandarts. Misschien is het beter een nieuwe tandarts te zoeken waarin je wel vertrouwen hebt
zo, 03/15/2015 - 10:40 Permalink
Elfjeeh

Heeft uw vorige tandarts aangegeven dat de relatie verstoord is? Anders zou ik gewoon het gesprek aangaan.
Ik merk dat patiënten wel eens vaker denken dat terugkomen niet mogelijk is terwijl in 9 van de 10 gevallen is er geen verstoorde relatie van onze kant.

En anders een andere tandarts zoeken. Vind 1000 euro ook wat veel voor controle en tandsteen verwijderen.
zo, 03/15/2015 - 15:06 Permalink