overstappen 'naam tandarts weggehaald' ? tijdens behandeling

Author:
pozzebok
Posted:
do, 06/07/2007 - 21:22
Vorig jaar ben ik een behandeling begonnen bij 'naam tandarts weggehaald' voor het plaatsen van een implantaat. Wanneer ik niet een beetje assertief was geweest was ik met een offerte van 24,000 euro! de deur uitgegaan. Maar goede de laatste offerte was voor het plaatsen van 1 implantaat met kroon 2500 euro. Ik heb meteen gebeld en uitleg gevraagd over alle termen etc. op de opdrachtbevestiging. Een aantal zaken was ik het niet mee eens )heb het gevoel voor hun geweldige pand, vele personeel en dure auto's anders genoem overhead te moeten betalen. Ik heb nooit iets getekend of aanbetaald. is het implantaat geplaatst in oktober en krijg nu pas de faktuur. Wel heb ik beslist de behandeling bij 'naam tandarts weggehaald' niet verder af te maken en bezig met een andere tandarts. Er stonden zaken op de rekening die niet zijn gebeurd o.a. en ik ben het vertrouwen verloren.

Nu pas valt de rekening binnen van 2500 euro voor de totale behandeling. Wat zijn mijn rechten en plichten nu?
mecánico para …

Ze mogen berekenen wat ze hebben gedaan, wat er niet is gebeurd kan je ook niet in rekening brengen.
Plichten: betalen van het deel waar je van denkt dat dat gebeurd is
Plichten: als zij aantonen meer te hebben gedaan: dat betalen

verder mag je doen wat je leuk vindt in nederland, dus overstappen en hupla.

wel gaaf een offerte van 24000 euro. geweldig!
:smt003
do, 06/07/2007 - 21:31 Permalink
robinson

Ja, kunt vragen wat je wilt.
Ik heb al een aantal patiënten "mogen" behandelen die van 'naam tandarts weggehaald' een offerte hebben gehad.
Dure tandtechniek.
do, 06/07/2007 - 21:41 Permalink
Spiegeltje

Ben geen jurist maar mijn gezond verstand en enige ervaring met dit soort zaken zegt me dat u alleen hoeft te betalen voor de uitgevoerde behandelingen en door 'naam tandarts weggehaald' gemaakte werkelijk kosten. Die staan neem ik aan op de rekening. Mogelijk zijn voor u diverse afspraken gemaakt. Als u daar niet bent komen opdagen moeten deze wel zijn afgezegd anders kunnen kosten in rekening worden gebracht. Als de rekening niet klopt dient u daarvoor in contact te treden met 'naam tandarts weggehaald' voor opheldering.

Het is volgens mij niet zo als u een *begroting* heeft gekregen van 2500 euro dat u verplicht bent dit hele bedrag te betalen als u de behandeling om wat voor reden dan ook niet afmaakt. Ik ga er hierbij vanuit dat de 'naam tandarts weggehaald' kliniek werkt als een normale tandartspraktijk, wat ze in feite ook gewoon zijn. Dat de rekening wat laat is verschoont u niet om niet te betalen.

Overigens vind ik het totaalbedrag niet bepaald schokkend voor een implantaat+kroon.
do, 06/07/2007 - 21:52 Permalink
robinson

moet mijn praktijk maar eens gaan verplaatsen richting boven de rivieren .
€2500 is een fiks bedrag.
Voor een zirconia abutment met Procera kroon en 1 van de "Big 3"implantaten(3i, Nobel ,Straumann) max. €1700
Alles via de NVOI protocollen.
Moet eens een deal met mijn tandtechnieker gaan maken. :smt003
do, 06/07/2007 - 22:27 Permalink
Spiegeltje

'naam tandarts weggehaald'kliniek ligt uiteraard beneden de grote rivieren :D . Niet veel mensen zullen €2500 kwijt zijn aan een implantaat. Maar zeker met botopbouw kan het wel in die richting komen. Ik vraag me af of het al of niet Randstad daar iets mee te maken heeft. Verschillende implantologen gebruiken nu eenmaal verschillende systemen en ook de techniekkosten kunnen in den lande vrij sterk uiteenlopen.

Afgaande op wat op dit forum qua prijzen voorbijkomt is zo'n €1700-1900 euro gebruikelijk (exclusief botopbouw).
do, 06/07/2007 - 22:54 Permalink
vV

Moet eens een deal met mijn tandtechnieker gaan maken.


aan de koffietafel bij de porschedealer zeker.. :wink:

maar ja, een begroting van 24.000,=, dat is voor hen toch vrij standaard, terwijl elke andere tandarts het voor ongeveer de helft doet??
za, 06/09/2007 - 18:57 Permalink
mecánico para …

Maar zij zijn ook geen tandarts, maar tandtechnicus. En ik voorspel je, de toekomst zit niet in grote glazen panden, niet in dynamische grote teams......nee, die zit in de duo praktijk met aandacht.
En dan maar geen nieuwe 911.

(koop 'm wel met 1 jaar en 2k kilometer op de teller van een oud vrouwtje)

:smt006
za, 06/09/2007 - 23:10 Permalink
oma beertje

wat is een 'naam tandarts weggehaald' ?ben niet zo op de hoogte van dit alles ,en moet morgen toch naar een tandarts voor onder prothese ,nu gedeeltelijke maar zitten nog 2 paaltjes en een rotte kies ,dus moet er uit ,ben ook niet zo piep meer ben 67jaar ,dus mag het wel he ,heb alleen een probleem met in stoel zitten vanwege kapotte rugwervels ,draag een brace en daar zie ik wel tegenop dus wordt nog spannend gr oma beertje
zo, 06/10/2007 - 13:15 Permalink
vV

zoek maar eens op die term, wordt u veel duidelijk denk ik.

Is in essentie een hele grote (zeer) commerciele ""kliniek"" in het zuiden des lands.
ma, 06/11/2007 - 15:35 Permalink
Implantaatje

goh..... ik heb mijn handtekening gezet onder een behandelplan voor 8 implantaten boven en 6 implantaten onder inclusief botopbouw en de hele rataplan en ik ben € 35.500,000 kwijt...
Daar zit naar mijn idee wel alles bij en we hebben ons er diep voor in de schulden moeten steken (de eerste € 17.500,00 is al overgemaakt trouwens)... mag toch hopen dat dit normale prijzen zijn want ik heb tot nu toe een enorm vertrouwen in mijn tandarts...
za, 10/13/2007 - 00:54 Permalink
Horneman

Indien je vragen hebt over de rekening kun je ook met de NMT contact opnemen. Zij weten vast wel waar je naar toe moet. Een second opinie is ook altijd mogelijk als je over een behandeling twijfelt.
zo, 10/14/2007 - 14:53 Permalink
robinson

goh..... ik heb mijn handtekening gezet onder een behandelplan voor 8 implantaten boven en 6 implantaten onder inclusief botopbouw en de hele rataplan en ik ben € 35.500,000 kwijt...
Daar zit naar mijn idee wel alles bij en we hebben ons er diep voor in de schulden moeten steken (de eerste € 17.500,00 is al overgemaakt trouwens)... mag toch hopen dat dit normale prijzen zijn want ik heb tot nu toe een enorm vertrouwen in mijn tandarts...


Vind ik erg veel.
zo, 10/14/2007 - 20:50 Permalink
Implantaatje

Nou 2 verschillende visie's van 2 verschillende tandartsen :)

Ik kies maar de gulden middenweg, ja tis veel geld maar ik wordt daar super goed behandeld en ze nemen werkelijk alle tijd voor je.
En na gisteren op de laptop van de tandarts gezien te hebben hoe het resultaat gaat worden (ik zag iemand die precies hetzelfde heeft laten doen als wat ik ga krijgen) vind ik het wel goed zo.

Je op je gemak voelen bij iemand en overtuigd zijn dat de kwaliteit goed is vind ik ook heel belangrijk.

In ieder geval bedankt voor uw reactie.
di, 10/16/2007 - 19:54 Permalink